Košarkaši CSKA i Olympiacosa finalisti ovogodišnjeg izdanja Eurolige

Petak, 11. svibnja 2012. 19:25 Napisao/la  L.V.

Polufinale Eurolige: CSKA - Panathinaikos 66:64, Olympiacos - Barcelona 68:64. Novog prvaka Europe odlučit će u nedjeljnom finalu Moskovljani i "djeca Pireja"

Košarkaši CSKA  i Olympiacosa  plasirali su se finale ovogodišnjeg izdanja Eurolige nakon što su u  polufinalnim dvobojima završnog turnira u Istanbulu nadvisili  Panathinaikos, odnosno Barcelonu. Rusi su  u  prvome polufinalu u uzbudljivoj završnici pobijedili aktualnog prvaka Panathinaikos 66:64. Drama u Istanbulu otišla je na kraju na stranu ruske mašinerije, koja je ušla u 12. finale iako je nakon prve četvrtine zaostajala 14 koševa (15:29). Devet sekundi prije kraja Miloš Teodosić je promašio oba bacanja, ali su Grci katastrofalno iskoristili preostalo vrijeme (izgubljena lopta Diamantidisa) i predali naslov momčadi, koja je na tronu Staroga kontinenta bila 2009. godine.

Branitelj naslova odlično je otvorio susret i nakon 10 minuta izgledalo je kako će Željko Obradović dobiti priliku za osvajanje devetgo naslova, no tako nije mislila i najbolja momčad osnovnog dijela sezone. Rusi su se u susret vratili vrlo brzo, 13:0 serijom tijekom druge četvrtine i ogledu vratili potrebnu dramatiku. Momčadi su se potom izmjenjivale u vodstvu, da bi utakmica u uzbudljivoj završnici otišla na stranu Rusa, koji su bili jačih živaca.

CSKA će u nedjeljnom finalu igrati protiv Olympiacosa, koji je u drugome polufinalu obranio čast Grka i osigurao priliku da igra za drugi naslov prvaka Europe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.