Ciparski mediji iznijeli sumnje da je utakmica košarkaša Cipra i Hrvatske namještena

Četvrtak, 13. rujna 2012. 18:08 Napisao/la  SC

Ciparski mediji navode da su veliki iznosi na kladionici uplaćeni na pobjedu Hrvatske preko 50 poena razlike što se na kraju dogodilo s time da su hrvatski košarkaši nakon tri četvrtine vodili sa "samo" 30 koševa prednosti

Prema pisanju ciparskih medija, koju su prenijeli i neki svjetski portali, postoji sumnja da je kvalifikacijska utakmica košarkaša za EP između Cipra i Hrvatske (38:93) namještena?! Naime, ciparski mediji navode da su veliki iznosi na kladionici uplaćeni na pobjedu Hrvatske preko 50 poena razlike što se na kraju dogodilo s time da su hrvatski košarkaši nakon tri četvrtine vodili sa "samo" 30 koševa prednosti da bi u završnici serijom 28:3 stigli do slavlja od 55 poena prednosti.

Mediji navode da to zapravo ne mora značiti ništa ili da su ciparski igrači ostali bez snage, priliku su dobili neki s klupe, a Hrvatska je i u drugoj četvrtini napravila seriju 33:2.

Sumnje su ipak toliko jake da Ciparski košarkaški savez namjerava pokrenuti istragu.

- Mislim da su se pojavile glasine da su veliki novčani iznosi uplaćeni na tu utakmicu. Ono što želim odmah raščistiti jest da se niti jedan igrač reprezentacije Cipra nije kladio na tu utakmicu. Želim da to svima bude jasno, iako naravno ne možemo demantirati ako su se pojavile oklade s velikim iznosima. Ako treba neka provjere bankovne račune svih igrača, pa neka vide da li je tko podignuo veliki novac, rekao je Panagiotis Trisokkas, kapetan ciparske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.