ALL STAR

Sjever pobjedio Jug u revijalnom ogledu

Subota, 21. veljače 2015. 19:08 Napisao  Patrik Mršnik

Rezultat: Sjever - Jug 136:122 (29:32, 36:30, 41:21, 30:39). Lovro Mazalin najkorisniji igrač

22. košarkaški All-star

SJEVER - JUG 136:122 (29:32, 36:30, 41:21, 30:39)

Centar Zamet. Gledatelja 1.200

Suci: Andrej Sušanj (Rijeka), Gordan Terlević (Kastav) i Marko Stanković (Rijeka)

SJEVER: Mazalin 25 (3-3), Rogić 6, Pilepić 18, Babić 5, Žganec 12, Marić 4, Bilan 15, Šarac 2, Božić 8, Rozić, Mavra 8, Žižić 33 (1-2)

JUG: Gulam 4, Boban 8, Filipović 8, Kraljević 24, Bašić 8, Cinac 20 (1-2), Vitali 21 (1-1), Sobin 6, Došen 3, Bošnjak 6, Florence 6, Štemberger 8

Slobodna bacanja: Sjever 4-5 Jug 2-3. Trice: Sjever 10-29 Jug 12-31

Skokovi: Sjever 33 Jug 32. Osobne pogreške: Sjever 3 Jug 4

Pobjednik dvadeset i drugog All-star susreta održanog u Rijeci je momčad Sjevera. Na velikoj košarkaškoj priredbi okupilo se nešto više od tisuću Riječana, tribine nisu bile do kraja ispunjene, ali je na parketu upriličena pristojna kopija glamurozne sjevernoameričke inačice All-stara. Unatoč činjenici kako su na klupi Juga bila dva bolesna trenera Nazor i Mance, pa i tome da su mnogi igrači (Mazalin, Ukić, Bilan) igrali načeti umorom i lakšim ozljedama, riječka je priredba privedena kraju na ponos organizatora i domaćina, momčadi koja je osvojila jesenski naslov prvaka A-1 lige te istu predstavljala na završnici kupa Kreše Ćosića u Vukovaru.

Frenkie u Rijeci
Maskota Eurobasketa čija će se jedna skupina održati u zagrebačkoj Areni stigla je i u Rijeku. Nakon što je svoju rolu uspješno odradio u Vukovaru na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, Frenkie je u Rijeku donio radost loptanja pod obručima. Usto, paketi ulaznica za svih pet utakmica hrvatske reprezentacije u skupini koje će se održati od 5. do 10. rujna ove godine pušteni su u prodaju po cijeni od 375 kuna.

Jugu je pripalo prvo, sjeveru drugo poluvrijeme i konačna pobjeda od četrnaest koševa prednosti. Kanonadu je otvorio Siniša Štemberger, kapetan Juga u svojoj je maniri postavio na 0:5. U redovima Sjevera osam je od prvih četrnaest poena momčadi Jasmina Repeše i Danijela Jusupa dao Ante Toni Žižić, najbolji strijelac subotnje revijalne utakmice. Jug je vodio kroz veći dio prvog perioda ušto je Dino Cinac ugradio svojih jedanaest poena. Iako je za južnajke bilo 14:20, na predah se otišlo sa 29:32.

Sjever je izjednačio s dva vezana zakucavanja Mire Bilana (37:37), centar Cedevite pogodio je i tricu za vodstvo 44:41. Bivši hrvatski izbornik Repeša na početku je na parket poslao juniorsku momčad, htio je vidjeti koliko može napraviti Cibonina i Cedevitina mladost. Sjever je uhvatio inicijativu sredinom drugog perioda uz nekoliko atraktivnih zakucavanja Bilana, poput alley-oopa za 63:59 u 18. minuti.

Joso Butorac i Željko Kosanović - Frnja
Uoči utakmice, kako i priliči ovakvim svečanim prigodama intonira se nacionalna himna. U zamjenu za klasičnu reprodukciju instrumentalne verzije riječka je publika ostala počašćena za pjevanu verziju "Lijepe Naše". Otpjevao ju je Joso Butorac, legendarni tenor iz Novog Vinodolskog. Loptu je na početku susreta podbacila legenda riječke košarke, Željko Kosanović - Frnja.

Veliku je razliku momčad Sjevera napravila već početkom drugog poluvremena. Mazalin i Božić zabili su trice (71:64), njome je otpočela serija od 9:0 košarkaša u crvenim maicama. Jug je u nekoliko navrata smanjio na deset koševa zaostatka, no prednost Sjevera se u kontinuitetu povećavala. Tricom Mavre bilo je 92:77, Mazalin je svojom serijom 5:0 postavio na 101:81. Treći je period završio sa 106:83, južnjaci su na krilima Vitalija i Kraljevića uspijeli smanjiti konačni zaostatak.

Velika fešta hrvatske košarke završila je pobjedom Sjevera, za najkorisnijeg igrača proglašen je Lovro Mazalin iz Cedevite. Nagradu mu je uručio Vladimir Rončević, ravnatelj RTV-centra Rijeka.

Najbolji strijelac je Ante Toni Žižić (33 koša), dobio je centar Cibone nagradu iz ruku Duška Miočića, predsjednika Kvarnera 2010. Najbolji u natjecanju u tricama je Fran Pilepić, on je svoj pehar dobio od strane člana uprave kluba-domaćina Gorana Dolenca.

Nagradu za najboljeg u zakucavanjima dobio je Dino Cinac iz Kvarnera 2010, dok je prijelazni pehar momčadi sjevera i Franu Pilepiću dodijelio Robert Škifić.

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.