×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 46

Hrvatska nositelj kvalifikacija za Eurobasket

Četvrtak, 01. prosinca 2011. 13:15 Napisao/la 

Hrvatski košarkaši u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba Eurobasketa

U prvoj jakosnoj skupini - Marko Popović
U prvoj jakosnoj skupini - Marko Popović Foto: google.hr

Hrvatska košarkaška reprezentacija svrstana je u prvu jakosnu skupinu uoči ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na Eurobasketu će i 2013. godine igrati 24 reprezentacije, direktno su se plasirali Španjolska, Francuska, Rusija, Makedonija, Litva, Grčka, Velika Britanija te domaćin Slovenija. Kvalifikacije su na rasporedu od 15. kolovoza do 15. rujna 2012. godine, a iz svake od šest skupina će dalje prvoplasirana i drugoplasirana momčad, te četiri najbolje trećeplasirane.
Najjača skupina u koju Hrvatska može upasti sigurno bi bila ona s Italijom i Crnom Gorom, dok bi najlakša bila s Ukrajinom i Švedskom, a sigurno će se htjeti izbjeći jedna jedina skupina u kojoj će biti šest reprezentacija jer to znači odigravanje čak 10 utakmica u 30 dana.
Reprezentacije iz četvrtog i petog šešira ne bi smjele predstavljati prijetnju, premda će rezultati na posljednjem Eurobasketu u Litvi reći suprotno.
Ždrijeb je 4. prosinca u Njemačkoj, a pred Hrvatskim košarkaškim savezom je zadatak da pronađu izbornika koji bi kroz kvalifikacije počeo graditi momčad za Eurobasket 2013 gdje će se tražiti karta za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. S obzirom da Hrvatska ima šanse da dobije domaćinstvo jedne skupine Eurobasketa 2015, sljedeće ljeto počet će se graditi i momčad za to natjecanje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.