Dino Rađa ulazi u košarkašku Kuću slavnih, četvrti Hrvat u uglednom društvu

Nedjelja, 01. travnja 2018. 10:58 Napisao/la  SC
Dino Rađa ulazi u košarkašku Kuću slavnih, četvrti Hrvat u uglednom društvu

 Dino Rađa novi je član košarkaške Kuće slavnih.

Rađa će u košarkašku Kuću slavnih biit primljen u generaciji 2018. zajedni s 13 velikana koju predvode Ray Allen, Steve Nash, Jason Kidd, Grant Hill...

Današnji predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza će od 6. do 8. rujna biti dio odabranog društva gdje se nalaze trojica hrvatskih košarkaških velikana: Krešimir Ćosić, koji je u Hall Of Fame uvršten posthumno 1996. godine, tragično preminuli Dražen Petrović, čije se ime našlo u generaciji 2002. zajedno s Magicom Johnsonom i Harlem Globetrottersima, te Mirko Novosel, koji je 2007. bio u klasi trenerskih velikana poput Phila Jacksona i Roya Williamsa (trenera na sveučilištu North Carolina).

Članovi Međunarodnog odbora ovako su argumentirali njegov izbor:

- Dino Rađa je hrvatski košarkaški profesionalac koji je odigrao četiri nezaboravne sezone u Boston Celticsima, ali je veći dio karijere proveo u Europi. Vodio je svoje momčadi do nekoliko naslova prvaka i uvijek je bio pobjednik, bez obzira na to gdje je igrao. Rađa je osvojio dva uzastopna naslova europskog prvaka, triput je bio drugi u izborima za najboljeg košarkaša Europe, a 1989. i 1991. godine osvajao je zlatne medalje na europskim prvenstvima. Kao olimpijac, pomogao je reprezentaciji Jugoslavije na putu do srebra 1988. godine te novostvorenoj reprezentaciji Hrvatske 1992. godine. Rađa je bio proglašen najboljim igračem finala doigravanja u Grčkoj (1998.) i najboljim igračem finalnog turnira Eurolige (1989.). Od FIBA-e je 1991. godine izabran među 50 najboljih košarkaša, a 2008. je dobio priznanje kao jedan od 50 najznačajnijih promicatelja Eurolige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.