DAMIR RAJKOVIĆ Pobjedama nad Alkarom i Hermesom trasirat ćemo put prema play-offu

Nedjelja, 10. veljače 2019. 13:54 Napisao/la  V. P.

Cibona je izazov, u dvije utakmice koje smo s njima igrali ove sezone pokazali su da su stepenicu više od nas. No, u Kupu su iznenađenja moguća, kaže trener Adria Oil Škrljeva

Damir Rajković (Adria Oil Škrljevo)
Damir Rajković (Adria Oil Škrljevo)

Košarkaši Adria Oil Škrljeva plasirali su se u polufinale Alpe Adria Cupa u svojoj premijernoj sezoni u ovom međunarodnom natjecanju.

U uzvratnom  susretu četvrtfinala  Škrljevo je svladalo Slunetu te nadoknadilo minimalni zaostatak iz prve utakmice.

- Svi smo zadovoljni! Takav rezultat ostvariti u premijernoj sezoni rezultat je na ponos svih nas. Dobro smo se prezentirali u novom natjecanju što svima puno znači. Pretpostavljam da će nam polufinalni protivnik biti Levice, jer su pobijedili Osijek u prvom susretu 40 razlike, no pričekajmo ponedjeljak da odigraju i drugu utakmicu, rekao je trener košarkaša Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.

No, prije Alpe Adria Cupa, Škrljevo očekuje Kup Krešimira Ćosića u srijedu u Splitu.

- Cibona je izazov, s njima smo igrali i prošle godine u Kupu. Namučili su Zadar u Zadru, bolje kotiraju od nas i u dvije utakmice koje smo s njima igrali ove sezone pokazali su da su stepenicu više od nas. No, u Kupu su iznenađenja moguća. Vidjeli smo kako trebamo igrati protiv njih, dobili smo dozu samopouzdanja nakon pobjede nad Slunetom i pokušat ćemo se prezentirati na najbolji mogući način, dodaje Rajković.

Za Adria Oil Škrljevo prvenstvo je ipak najvažnije. Imaju samo četiri pobjede i trenutno su na 11. mjestu, ali tri momčadi ispred Škrljeva imaju po pet pobjeda Alkar, Šibenik i Gorica.

- Nedostaju nam dvije pobjede iz prvog dijela, tako da su nam misli okrenute utakmici sa Alkarom. Na početku je kod nas došlo do nesretnog spleta okolnosti gdje smo imali veliki fond ozlijeđenih igrača te smo nakon dva i pol mjeseca bili prisiljeni mijenjati veći dio rostera, nismo mogli zajedno trenirati, nismo bili kompletni što se itekako odrazilo na našu igru. Sada je već slika drugačija, igra je kvalitetna. Dobili smo u Sinju i ako to ponovimo doma, imat ćemo 2:0 protiv direktnog protivnika. Nakon Alkara igramo s Hermes Analiticom i vjerujem da ih možemo iznenaditi, jer su oni nas dobili s jednom loptom. Ako dobijemo te dvije utakmice, trasirat ćemo put prema osmom mjestu i željenom play-offu, zaključio je trener Damir Rajković.