Cibona i Cedevita u finalu Kupa Krešimir Ćosić, Zadar poražen u polufinalu

Petak, 16. veljače 2018. 21:52 Napisao/la  SC
Cibona i Cedevita u finalu Kupa Krešimir Ćosić, Zadar poražen u polufinalu
Foto: www.hks

Cibona i Cedevita igraju u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

U nabijanoj atmosferi zadarske dvorane Cibona je u polufinalu pobijedila (73:61/16:18, 14:22, 13:16, 18:17) Zadar, koji je ove sezone triput pobijedio Cibonu.

Momčad Aramisa Naglića izgubila je na Višnjiku kada je bilo najvažnije, Cibona igra za prvi trofej ove sezone.

Cibona se odvojila pred kraj prvog poluvremena i više nije ispustila vodstvo protiv nervozne domaće momčadi koja očito nije mogla nositi teret favorita.

Luka Žorić vodio je Cibonu do pobjede s čak 30 poena uz 14 skokova, Karlo Uljarević dodao je 14 poena, a Marko Tomas 13.

Kod Zadra Steven Gray ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Ive Ivanov 12 poena.

- Čestitao bih svojim momcima na zaista zahtjevnoj utakmici. Dokazali smo da smo u psihološkom, taktičkom i kondicijskom dijelu bolji od njih. Čestitam Zadru, ovom dekoru, publici. Kažem, psihološki, taktički i kondicijski dio smo pretrpjeli i otišli do kraja. Ne bih nikoga apostrofirao, svaki moj igrač je jednako vrijedan. Zaista je bio užitak igrati pred ovoliko ljudi. Ne bi vrijedilo da nije bilo ovoliko publike i daj Bože da u hrvatskoj košarci bude više ovakvih terena. Izgledali smo kao tim i to je ono što me kao trenera raduje. Kada pogledam kolektivni dio u obrani i napadu rekao bih da je ovo najkvalitetnija utakmica ove sezone, rekao je Ante Nazor, trener Cibone

- Ne sjećam se kad mi je bilo teže nego večeras… Ne mogu naći puno riječi za analizirati utakmicu. Očekivanja su bila za nas prevelika, cijela naša okolina je preeuforično proglasila našu pobjedu i puno očekivala od nas. Cibona je došla ovdje neopterećeno. Upozoravao sam da je Cibona dobra momčad. Bili su čvrsti i uz našu nervozu jednostavno nismo mogli parirati. Imali smo niz otvorenih šuteva koje smo promašivali zbog nervoze. Plan je bio da napadnemo reket, ali to nam je falilo, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.