KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ

Cedevita peti puta zaredom pobjednik

Subota, 17. veljače 2018. 19:50 Napisao/la  SC

Ciboni presudio sjajan Will Cherry

Will Cherry (Cedevita)
Will Cherry (Cedevita)

Kup Krešimira Ćosića, finale:

CEDEVITA - CIBONA 86:74 (14:21, 27:15, 22:19, 23:19)

CEDEVITA: Ukić 8, Markota 9, Krušlin 8, Stipanović 8, Cherry 31, Nichols 10, Katić, Slavica, Žganec, Ramljak, Musa 12, Johnson

CIBONA: Tomas 6, Rozić 11, Žorić 12, Bilinovac 13, Uljarević 6, Novačić 7, Ljubičić, Bošnjak 3, Ćorić, Gilbert 4, Ratkovica 10, Geramipoor 2

Hrvatski prvak Cedevita peti je puta uzastopno pobjednik Kupa Krešimira Ćosića. 

U finalnom ogledu Cedevita je pobijedila 86:74 ponajprije zahvaljujući sjajnom Cherryu koji je zabio čak 31 poen. 

Luka Žorić, bio je limtiran, no kako su iz drugog plana iskočili Ratkovica i Bilinovac, cibosi uvodnih 5:9 pretvorili u 27:17.

Međutim, tada su Cedevitu pokrenuli Filip Krušlin Cherry, prvi je kod tih -10 stavio tricu, a drugi nastavio paljbu koja se zaustavila na njegovih 18 poena u šest i pol minuta.

Zahvaljujući Amerikancu, hrvatski prvak stavio je utakmicu pod svoju kontrolu, a pritom je imao cijeli niz igrača koji su bili u rezervi.

Krušlin je na početku drugog dijela zabio za 54:46, a Cibonu su u tom trenutku držali Ratkovica, Rozić i Žorić dok se u završnici treće četvrtine nije uključio Marko Tomas.

Ukić je sa sirenom stavio tricu za Cedevitin komfor u posljednjih deset minuta koji se nije smanjivao usprkos svim pokušajima gradskog rivala jer Cedevita je uvijek imala spreman odgovor u vanjskom šutu koji kada radi tako kako radi (17 trica), onda šanse nemaju i bolje momčadi od Cibone

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.