Srijeda, 16. kolovoza 2017.IVICA OLIĆ OTPAO Nikola Kalinić dobio pozivnicu i čeka priliku

Autor SC Utorak, 05 lipnja 2012 08:19

Žao mi je Olića. Nažalost, kada se najmanje nadate dogodi se nešto nepredviđeno. Sigurno da mi je drago što me je izbornik Bilić pozvao, kaže Kalinić

Nikola Kalinić
Nikola Kalinić Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Sat vremena nakon što je Slaven Bilić održao presicu u Sheratonu stigla je vijest iz Munchena. Ivica Olić neće moći nastupiti punim intezitetom na EURO-u, što znači da otpada. Bilić je odmah aktivirao pričuvu, poziv je upućen Nikoli Kaliniću.

Kalinić: Vjerujem da ću dobiti priliku
- Žao mi je Olića. Nažalost, kada se najmanje nadate dogodi se nešto nepredviđeno. Sigurno da mi je drago što me je izbornik Bilić pozvao. Kada je obznanio popis igrača za EURO na kojem nije bilo mjesta za mene obrazložio mi je svoju odluku time da se odlučio za četvoricu napadača. Vjerujem da ću dobiti priliku, kazao je Kalinić. (IJ)

Najveće zanimanje na presici pobudilo je upravo zdravstveno stanje Ivice Olića, koji je u Munchenu u ponedjeljak obavljao liječničke preglede. Bilić je očigledno bio upoznat s realnom mogućnošću da Olić neće moći igrati:

- Spremni smo i na drugačiji epilog, bude li trebalo aktivirat ćemo zamjenu. Englezima su otpala trojica igrača, kazao je Bilić.

Bahtijarević: Oliću treba šest tjedana za oporavak
- Ozljeda Ivice Olića se, suprotno subjektivnom dojmu igrača i liječnika, ali i inicijalnom liječničkom pregledu, nije činila značajnom. Kasnije se, nažalost, ipak pokazala kao ozljeda teže prirode. Nalaz ultrazvuka i magnetne rezonance, a na iznenađenje svih prisutnih, pokazao je rupturu, odnosno djelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice za čiji je oporavak potrebno između četiri i šest tjedana, kaže dr. Zoran Bahtijarević.

Ivica Olić je zbog zadnje ozljede mišića na okupljanju reprezentacije u Rovinju pauzirao 6 tjedana, a bivši trener Bayerna Luis van Gaal zaprijetio je da ga više neće puštati na pripreme reprezentacije. Možda van Gaal zna nešto više o tretmanu rovite Olićeve muskulature!?

Što se zdravstvenog biltena tiče, izbornik je izvijestio da su Luka Modrić i Vedran Ćorluka spremni, obojica će biti u sastavu protiv Irske. U kakvom sastavu?

- Utakmica protiv Norveške neće zakomplicirati izgled početne momčadi. Nismo igrali dobro, očekivao sam više, ali ne može jedna utakmica promijeniti sve dobro što smo pokazali od početka priprema. Nema panike, normalno je da nam tjedan dana pred početak prvenstva nedostaje malo svježine, događa se to svim reprezentacijama. Moj optimizam nije splasnuo, govori Bilić.

Utakmicu između Španjolske i Italije Biić nije htio prognozirati ni pod razno, sastav Irske ne može ga iznenaditi jer Trapattoni ionako koristi 13, 14 igrača, euforiju u Hrvatskoj izbornik ne može komentirati jer je hrvatske medije izbacio iz upotrebe.

Dakle, EURO može početi.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr