Predsjednik Ivo Josipović prihvatio pokroviteljstvo jubilarnog Croatia rallyja 2013. godine

Nedjelja, 10. veljače 2013. 19:55 Napisao/la  M. K.

U Dubrovniku Hrvatska će prvi puta biti domaćinom zasjedanju FIA Word Motor Sport Councila, vrhovnog sportskog tijela FIA

                   Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je delegaciju Hrvatskog auto i karting saveza na čelu sa predsjednikom Matkom Bolančom. Predsjednik je pokazao izuzetan interes dajući punu podršku projektima što ih tijekom 2013. priprema nacionalna sportska asocijacija automobilista i kartingaša.

Prvenstveno je bilo riječi o jubilarnom 40. Croatia rallyju što se od 27. do 29. rujna, kao jedno od natjecanja ovogodišnjeg FIA Prvenstva Europe u rallyju, održava sa startom i ciljem u Poreču. Predsjednik Josipović prihvatio je počasno pokroviteljstvo nad  najstarijom i u Hrvatskoj jednoj od dvije najznačajnije međunarodne automobilističke manifestacije.

Istovremeno će u Dubrovniku Hrvatska prvi puta biti domaćinom zasjedanju FIA Word Motor Sport Councila, vrhovnog sportskog tijela FIA, a bit će to i dani tijekom kojih će se promovirati i svjetska kampanja Make Roads Safe – FIA Action for Road Safety čiji je jedan od potpisnika u Hrvatskoj osobno i predsjednik Josipović. Sudionici zasjedanja FIA WMSC jedan će dan boraviti i u Istri na Croatia rallyju.

Predstavnici HAKS-a predsjednika Republike su upoznali i sa projektima što ih FIA provodi u veljači i ožujku u Zagrebu, poput svečanosti proglašenja Europskog rally prvenstva 2012. i seminara o sigurnosti na natjecanjima, te obrazovnog sustava hrvatskih sudaca u okviru programa FIA Instituta, a čiji je domaćin Hrvatski auto i karting savez. Prezentirana je i informacija o novoj domaćoj auto i karting sezoni koja će objediniti više od 40 manifestacija širom Hrvatske, a počinje krajem ožujka.

U delegaciji HAKS-a uz predsjednika Bolanču bili su zamjenici predsjednika Ivan Blažičko i Vlado Golub, glavni tajnik Zrinko Gregurek, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora Miroslav Krpan, Miroslav Ranković, Srećko Šimunović i Dubravko Marković.

 

    

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.