Hrvatski vozači u elitnom društvu, Jean Todt glavna zvijezda u Ljubljani

Subota, 15. prosinca 2018. 20:07 Napisao/la  Miroslav Krpan
Jurišić, Sekulić, Pokos u društvu Jeana Todta
Jurišić, Sekulić, Pokos u društvu Jeana Todta Foto: Miroslav Krpan

 Najuspješniji sudionici ovogodišnjih prvenstvenih natjecanja u auto i karting sportu FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone okupili su se u susjednoj Sloveniji.

Ljubljana i AŠ 2005, nacionalni sportski automobiliustički savez, bili su domaćini FIA Regionalnog sportskog kongresa u čijem su radu sudjelovali predstavnici 14 redovnih članica CEZ sustava (Albanija, Austrija, Bosna i Hercegodina, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Srbija, Slovačka i Slovenija), a njima su se priključili čelni ljudi još 13 nacionalnih saveza CEZ koordinacije (Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bugarska, Gruzija, grčka, Izrael, Kazahstan, Malta, Rumunjska, San Marino, Turska i Ukrajina).

Trodnevni radni dio FIA sport kongresa održavan je u prestižnom ljubljanskom Hotelu Fourpoints Sheraton Ljubljana Mons, a tijekom središnje večeri održana je završna svečanost dodjele priznanja najuspješnijim sudionicima auto i karting natjecanja FIA CEZ prvenstva.

Među 172 dobitnika priznanja za prvo, drugo ili treće mjesto u različitim automobilističkim disciplinama i kartingu bilo je i 11 hrvatskih asova.

Rezultatskim uspjesima priznanja su za naslov prvaka zaslužili automobilisti Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) najuspješnija vozačica CEZ prvenstva za žene u autoslalomu i Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing) prvak Divizije 4 brdskih auto utrka, dok su se naslovom prvaka ovjenčala čak četiri hrvatska kartingaša Leon Zelenko (KK Koprivnica) u klasi Rotax Micro, Jan Pokos (AKK Zanatlija Zagreb) u klasi Rotax Max Junior, Damian Sekulić (AKK Ivanić) u KZ2 i Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u klasi Rotax DD2 Master.

Naslov viceprvaka osvojili su automobilisti na brdskim stazama Ante Alduk (AK Dubrovnik racing) u Diviziji 2 i Damir Nakić (AK Ina Delta Zagreb) u Diviziji 5, te kartingaš Fran Kranjac (KK1 Zagreb) u klasi Rotax Mini.

Treće mjesto divizije 2 autoslaloma osvojio je Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), a u karting klasi Rotax Max Senior Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport).

Mladi zagrebački kartingaš Jan Pokos u glasanju za Talent of the Year 2018. među kartingašima osvojio je drugo mjesto.

Svima njima posebna je čast bila susret i fotografiranje sa čelnim čovjekom FIA Jeanom Todtom, koji je kao i obično bio glavni gost svečanosti u Ljubljani.

U dvodnevnom boravku u Sloveniji Jean Todt, predsjednik FIA – Svjetske automobilističke federacije imao je bogat i sadržajan program.

Primio ga je slovenski predsjednik Borut Pahor, kao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, a posebnom susretu Todta s novinarima i prezentaciji aktivnosti FIA u brojnim aspektima, ne samo sporta, već i zalaganju za sigurnost u prometu, sudjelovala je i europska povjerenica za transport Slovenka Violeta Bulc.

Svojevrsni domaćin svečanosti FIA CEZ-a i u Ljubljani bio je najviše pozicionirani hrvatski sportski djelatnik Zagrepčanin Zrinko Gregurek, dugogodišnji predsjednik FIA CEZ i član WMSC-a, svjetske automobilističke „vlade“, odnosno koordinator FIA CEZ koordinacije.

Fotogalerija Miroslav Krpan

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.