Okrugli stol na Automotodromu Grobnik, sigurnost u prometu dobiva pravi značaj

Srijeda, 22. svibnja 2019. 14:09 Napisao/la  Miroslav Krpan
Okrugli stol na Automotodromu Grobnik, sigurnost u prometu dobiva pravi značaj
Foto: Miroslav Krpan

 

Jedinstven i kompleksan okrugli stol „Sigurnost u prometu – turizam i auto moto sport“ kroz zanimljive teme obradit će desetak sveučilišnih profesora i stručnjaka u području prometa, turizma i sporta

Na Automotodromu Grobnik u četvrtak 23.svibnja, s početkom u 9,30 sati, održava se okrugli stol s temom „Sigurnost u prometu – turizam i auto moto sport“ čiji su organizatori Moto klub Kvarner, Automotodrom Grobnik d.o.o., Turistička zajednica Kvarnera i Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama PGŽ.

- Kako bi znanost, u konkretnom ona koja se bavi prometom i turizmom, stavili u situaciju u kojoj će u cijelosti služiti široj društvenoj zajednici, edukaciji širih krugova, prvenstveno mladih, pristupili smo organizaciji ovakvog okruglog stola koji će s različitim temama okupiti devet vrhunskih stručnjaka, svaki u svom području, najavljuje zanimljivu prezentaciju i razgovore prof.dr.sc. Mladen Črnjar, voditelji i moderator skupa.

Ovaj okrugli stol otvorenog tipa samo je nastavak aktivnusti koju je Moto klub Kvarner kao nositelj projekta začeo prošle jeseni, a sve kao svojevrsnu nadogradnju redovnih aktivnosti bavljenja oktanskim sportovima, te brojnim sadržajima što se uz treninge i službene utrke odvijaju na Automotodromu Grobnik.

Trendovi u turizmu i održivi razvoj, zdravstveni turizam, zakonska regulativa prometa, cestovna infrastruktura, primjena suvremenih tehnologija, ciklo i moto turizam u okrilju prometa, edukacijske akcije motociklista, neposredna veza turizma sigurnosti i sporta samo je dio tema koje će naći mjesta u prezentacijama što će ih obraditi sve redom istaknuti sveučilišni profesori i stručnjaci u svojim domenama: prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, Boris Skeledžić, prof.dr.sc. Ljudevit Krpan, prof.dr.sc. Željko Marušić, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, prof.dr.sc. Zdenko Cerović, dipl.ing. Danijel Frka i prof.dr.sc. Hrvoje Baričević.

Suorganizatori okruglog stola su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i Hrvatski motociklistički savez, a pokrovitelji Primorsko-goranske županije i Ministarstvo turizma RH.
Na prostoru uz Upravnu zgradu Automotodroma od 10 do 16 sati riječki „Porsche Inter auto“ d.o.o. prezentirat će niz novih i aktaktivnih automobila iz prodajnog programa znanih automobilskih marki.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.