Petak, 18. kolovoza 2017.Motociklistički spektakl na Grobniku, 150 vozača sudjeluje u utrci Vulkal Alpe Jadran

Autor Miroslav Krpan Petak, 16 kolovoza 2013 16:38

Utrke u sustavu AAC ujedno su i kvalifikacijske za završnicu i finalnu utrku Prvenstva Europe

Pipreme za grobničku utrku
Pipreme za grobničku utrku Foto: Miroslav Krpan


Već tradicionalno sredinom kolovoza Automotodrom grobnik rezerviran je za jednu u nizu motociklističkih utrka najstarijeg, ali i najcjenjenijeg regionalnog prvenstva na tlu Europe. Ovog vikenda na rasporedu je 61. utrka Alpe Jadran čiji su domaćini i suorganizatori Moto klub „Kvarner“ i „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., u suradnji sa Avto moto zvezom Slovenije i pod pokroviteljstvom tvrtke „Vulkal“.

Dobro pripremljena staza očekuje ogled više od 150 vozača iz desetak zemalja u desetak klasa sportskih i oldtimer motocikala. Specifičnost ove, sedme u nizu utrke ovogodišnjeg 21. Prvenstva Alpe Jadran je da će se u nedjelju voziti dvostruki bodovni sustav, odnosno za četiri „jače“ sportske klase po dvije utrke koje mnogim asovima mogu biti i odlučujuće u sezoni AAC tim više jer im predstoji još samo jedan nastup u rujnu u Slovačkoj. Utrke u sustavu AAC ujedno su i kvalifikacijske za završnicu i finalnu utrku Prvenstva Europe čiji je tradicionalni domaćin krajem listopada Španjolska.

Subotnji program uglavnom je predviđen za 13 treninga u dva dijela – jutarnji od 8 i poslijepodnevni od 12,45 sati. Po završetku treninga voze se i tri bodovne utrke, prvo u 15,45 sati Prvenstva Hrvatske za oldtimere, a potom i dvije utrke Alpe Jadran – Classic i Oldtimer.

U nedjelju program počinje u 8 sati, prva bodovna utrka na rasporedu je u 8,15 sati za klase Supersport i Moto2, a popodnevni „drugi krug“ kreće u 12,35 sati i potrajati će do 16,20 sati.

Svi ljubitelju motociklizma završnicu prvenstvene međunarodne motociklističke sezone na Grobničkom polju moći će promatrati uz ulaznicu od 45 kuna za dva dana.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr