Jorge Lorenzo slavio u klasi MotoGP na Velikoj nagradi Katalonije

Nedjelja, 03. lipnja 2012. 15:37 Napisao/la  SC

Lorenzo je stigao do treće pobjede u petoj utrci Svjetskog prvenstva, Andrea Iannone najbrži u Moto 2, a Maverick Vinales u Moto 3 klasi

Španjolac Jorge Lorenzo slavio je u najjačoj klasi Moto GP na Velikoj nagradi Katalonije slavivši ispred sunarodnjaka Danija Pedrose, dok je treće mjesto zauzeo Talijan Andrea Dovizioso.

- Ovo je bila odlična utrka. Nisam htio ništa riskirati dok sam se borio s Pedrosom jer smo vozili dosta blizu i nisam htio da završimo u šljunku. Čekao sam svoju priliku i uspio sam ga prestići, rekao je Jorge Lorenzo nakon utrke.  Španjolac je tako stigao do treće pobjede u pet utrka ove sezone. Pedrosa je pak priznao da je očekivao više.

- Mislio sam da ću biti brži u završnici utrke, no na kraju se moram zadovoljiti drugim mjestom. Dao sam sve od sebe, ali u završnim krugovima bilo je jako teško kontrolirati motor pri kočenju, rekao je Pedrosa. Aktualni svjetski prvak Casey Stoner utrku je okončao na četvrtom mjestu, a Valentino Rossi bio je sedmi.

Andrea Iannone (Speed Up) slavio je u klasi Moto 2 klasi i to sa samo 0.083 sekunde prednosti ispred Thomasa Luthija (Suter) i Marca Marqueza (Suter). U klasi Moto 3 slavio je Španjolac Maverick Vinales (Honda) ispred Talijana Sandra Cortesea (KTM) i Portugalca Miguela Oliveire (Suter).

Rezultati VN Katalonije, Moto GP: 1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 43:07.681 2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 43:12.684 3. Andrea Dovizioso (Ita/Yamaha) 43:17.042 4. Casey Stoner (Aus/Honda) 43:17.225 5. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) 43:20.187 6. Alvaro Bautista (Špa/Honda) 43:21.629 7. Valentino Rossi (Ita/Ducati) 43:25.236

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.