Formula driver u Ogulinu, prijavljeno 123 vozača iz tri države

Četvrtak, 23. kolovoza 2018. 22:58 Napisao/la  Miroslav Krpan
Edi Kuharić
Edi Kuharić Foto: Miroslav Krpan

 

Automobilisti se, nakon kraće ljetne pauze vraćaju na stazu, ovog puta na Klek, istoimenu planinu nadomak Ogulina.

U posljednjem vikendu kolovoza, u organizaciji mlade ekipe entuzijasta i zaljubljenika brzina, Autokluba Klek održava se

„Formula driver Ogulin 2018. - Memorijal Ivica Kišasondi“, treće ovogodišnje natjecanje međunarodnog HAKS Kupa, najpropulzivnije discipline hrvatskog auto sporta, formule driver koja grabi velikim koracima.

Na dijelu znane brdske staze Klek kojom su godinama obarani rekordi u brdskom prvenstvu očekuje se nastup 123 vozačice i vozača, što je rekordna brojka na ovo podneblje u dugogodišnjoj automobilističkoj tradiciji.

Za HAKS Kup prijavljena su 82 sudionika, među kojima 73 iz 21 hrvatskog kluba, te devet Slovenaca.

Preostali su sudionici zasebnog dijela natjecanja za Nagradu organizatora, a većini hrvatskih priključuju se vozači iz Slovenije i Italije.

Vozi se na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“ dugoj 3.000 metara s osam usporenja brzine (šikana).

Nakon dva natjecanja (Buzet i Učka) listu najboljih predvodi mladi istarski automobilist Lupoglavac Edi Kuharić, član AK Opatija Motorsport u Zastavi Yugo.

S dva druga mjesta stekao je šest, odnosno osam bodova prednosti ispred dva istinska rivala i favorita ovogodišnjeg Kupa.

Donald Milokanović (AKORK Skok racing 1993) u „nabrijanoj“ Zastavi 750 trenutno je drugi, a na treću se poziciju „generalke“, zahvaljujući pobjedi na Učki, probio Zagrepčanin Vjekoslav Čičko koji u posebno pripremljenom „Fiatu 500“ već niz godina brani boje AK Buzet Autosport.

No, na Kleku će im se u borbi za pobjednika zasigurno pridružiti prošle sezone najusješniji hrvatski automobilistički junior Delničan Ivan Juranić (AK Opatija Motorsport) koji još uvijek traži „pravu formulu“ uspjeha u svom novom automobilu „Dacia Sandero“.

U konkurenciji vozačica u Ogulin bodovno izjednačene stižu Talijanka Romina Bressan (AK Buzet Autosport) i Aleksandra Jurdana (AK RI autosport), dok se među juniorima izdvojio mladi Puljanin Matija Brkljačić (AMK No Traction).

Verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila je u subotu od 15 do 18 sati.

Istovremeno u centru Ogulina od 16 do 20 sati svima će biti dostupni trkaći automobili na svojevrsnoj izložbi u centru Ogulina.

Večernji su sati rezervirani za zabavni tematski party u gradskom „City baru“.

Natjecateljski program u nedjelju 26.kolovoza počinje službenim treningom od 8 sati, a dva sata kasnije svečano je otvaranje manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Ogulina.

Start prve od tri bodovne vožnje, čiji se rezultati zbrajaju za ukupni poredak HAKS Kupa i Prvenstva auto karting lige Zapad HAKS-a, je u 10,20 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj „Bazi“.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.