VN Mađarske: Nico Rosberg najbrži u kvalifikacijama, Hamiltonu se zapalio bolid

Subota, 26. srpnja 2014. 16:55 Napisao/la  SC

- Mislim da ovo više nema veze s lošom srećom, ovo je nešto drugo. Moramo biti bolji. Nešto se dogodilo s kočnicama, nešto je zakazalo, rekao je Hamilton

Nico Rosberg, vozač Mercedesa, osigurao je pole position uoči Velike nagrade Mađarske, dok će njegov momčadski kolega i glavni konkurent u borbi za naslov prvaka Lewis Hamilton krenuti sa zadnjeg mjesta nakon što se njegov bolid zapalio u kvalifikacijama. Roseberg je odvozio najbrži krug (1:22.715 minute) za deseti pole position u karijeri. S druge pozicije krenut će aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel. U drugom redu svoje mjesto zauzeli su Valtteri Bottas (Williams Martini)  i Daniel Ricciardo (Red Bull). Priča dana ipak je ostao Hamilton.

- Moramo zamijeniti motor i mjenjač, ali s obzirom na kaznu ionako ne mogu više pasti.  Puno toga mi prolazi kroz glavu, ali sve misli moram usmjeriti u pozitivnom smjeru do utrke u nedjelju, rekao je Lewis Hamilton.

- Mislim da ovo više nema veze s lošom srećom, ovo je nešto drugo. Moramo biti bolji. Nešto se dogodilo s kočnicama, nešto je zakazalo. Morao sam pokušati aktivirati neke stvari da ispravim tu pogrešku i jednostavno je motor otkazao. Pomislio sam: Blizu je boks, jednostavno ću polako stići do mehaničara i onda sam u retrovizoru vidio plamen, rekao je Hamilton.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.