VELIKA NAGRADA INDIJE

Vettel treću utrku zaredom vodio od početka do kraja

Nedjelja, 28. listopada 2012. 12:25 Napisao/la  SC

Fernando Alonso uspio osvojiti drugo mjesto i zadržati priključak u ukupnom poretku

Sebastian Vettel pobjednik je Velike nagrade Indije. Vozač Red Bulla upisao je četvrtu pobjedu zaredom i ujedno 26. u karijeri. Vettel je dominirao od početka do kraja utrke, a najveći dobitnik na kraju je zapravo Fernando Alonso koji je uspio osvojiti drugo mjesto i zadržati priključak u ukupnom poretku, dok je treći na kraju bio Mark Webber.

- Bilo je nevjerojatno, stvarno nam leži staza u Indiji. Zadovoljan sam uspjehom, ne znam što ima ova staza, ali očito nam leži. Hvala momčadi, ako jedna stvar donosi prednost to je činjenica da svi u momčadi radimo zajedno da dobijemo maksimum, rekao je Sebastian Vettel koji je na posljednje tri utrke vozio od početka do kraja utrke.

Posljednji kojem je to uspjelo bio je legendarni Ayrton Senna 1988. godine

- To je vrlo posebno, svi ćemo se zauvijek sjećati Ayrtona, ne samo kao sjajnog vozača, već zato jer je bio sjajna osoba, ustvrdio je Vettel.

Fernadno Alonso uspio je na kraju smanjiti štetu. Vozač Ferrarija stigao je Webbera, koji je imao problema s KERS-om, te ga je u 48. krugu uspio prestići.

- Teško se bilo boriti s Red Bullom, ali nećemo odsutati. Moramo im čestitati, ali ne želimo odustati. Ovo je bio plan ovaj vikend da izgubimo što manji broj bodova budući da nismo bili konkurentni Red Bullu. I u tome smo uspjeli, rekao je Fernando Alonso.

Rezultati, VN Indije: 1. Sebastian Vettel (Red Bull, Njem) 1:31.10.744, 2. Mark Webber (Red Bull/Aus) +9.437, 3. Lewis Hamilton (McLaren/VBR) +13.909, 4. Jenson Button (McLaren/VBR) +26.266, 5. Felipe Massa (Ferrari/Bra) +44.674, 6. Kimi Raikkonen (Lotus/Fin) +45.277

Poredak: 1. Sebastian Vetel 240, 2. Fernando Alonso 227, 3. Kimi Raikkonen 173, 4. Mark Webber 167, 5. Lewis Hamilton 165, 6. Jenson Button 141, 7. Nico Rosberg 93...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.