VELIKA NAGRADA BELGIJE

Button slavio, Alonso bez rekorda

Nedjelja, 02. rujna 2012. 15:54 Napisao/la  SC

Buttonu je to druga pobjeda sezone nakon slavlja u Australiji

Jenson Button (McLaren) pobjednik je Velike nagrade Belgije. Button je krenuo s pole positiona i odvozio sjajnu utrku te tako stigao do druge pobjede u sezoni nakon što je slavio na otvaranju u Australiji. Bila je to 222. utrka u karijeri britanskog vozača i njegova 14. pobjeda. Drugo mjesto zauzeo je Sebastian Vettel (Red Bull), a treći je bio Kimi Raikkonen (Lotus). Michael Schumacher (Mercedes) u svojoj 300. utrci osvojio je sedmo mjesto.

- Ne mogu se naviknuti još na ovo sve, odlično je biti na pobjedničkom postolju. Ovo je posebna staza za sve vozače, pobijediti vodeći pritom od starta do cilja je poseban osjećaj. Posebice u sezoni koja nije bila dobra za mene. Sada mogu još malo uživati prije Monze gdje se nadam da ću ponoviti ovaj rezultat, rekao je Jenson Button.

Inače, utrka je imala žustar start. Romain Grosejan precijenio je mogućnosti na otvaranju, pogodio bolid Lewisa Hamiltona koji je izgubio kontrolu i sudario se s Alonsom i Grosejanom, a kolatelarna žrtva na otvaranju bio je Sergio Perez i četvorica vozača su odustala. Alonso tako nije uspio dostići rekord Michaela Schumachera od 24 utrke zaredom u kojima je osvajao bodove. Odličnu utrku imao je Sebastian Vettel koji se sjajnom vožnjom probio na drugo mjesto.

- Bila je luda utrka. Nakon prvog zavoja dosta bolida je izletjelo. Vratili smo se s odličnom strategijom na način da smo ostali na stazi dulje vrijeme. Nakon lošeg otvaranja u petak, dobar je osjećaj vratiti se i osvojiti drugo mjesto. Već se veselim povratku na ovu stazu iduće sezone, rekao je Sebastian Vettel.


Poredak, VN Belgije: 1. Jenson Button (McLaren) 1;29:08.530, 2. Sebastian Vettel (Red Bull) +13.6, 3. Kimi Räikkönen (Lotus) +25.3, 4. Nico Hülkenberg (Force India) +27.8, 5. Felipe Massa (Ferrari) +29.8, 6. Mark Webber (Red Bull) +31.2, 7. Michael Schumacher (Mercedes) +53.3...

Ukupan poredak:  1. Fernando Alonso (Ferrari) 164, 2. Sebastian Vettel (Red Bull) 140, 3.  Mark Webber (Red Bull) 132, 4. Kimi Raikkonen (Lotus) 131, 5. Lewis Hamilton (McLaren) 117, 6. Jenson Button (McLaren) 101, 7. Nico Rosberg (Mercedes) 77...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.