VN Malezije: Mark Webberu prvi, Kimiju Raikkonenu drugi slobodni trening

Petak, 22. ožujka 2013. 10:09 Napisao/la  I . M.

Raikkonen je izgubio gotovo sat vremena zbog problema s KERS-om

Australac Mark Webber u Red Bullu bio je najbrži na prvom, a Finac Kimi Raikkonen u Lotusu imao je prvo vrijeme na drugom slobodnom treningu za Veliku Nagradu Malezije voženima u petak ujutro na stazi Sepang. Raikkonen je i na prvom slobodnom treningu bio sjajan drugi s minimalnim zaostatkom od 0.068 sekunde.

Rezutati
Rezultati prvog slobodnog treninga:
1. Mark Webber (Red Bull) 1:36.935, 2. Kimi Raikkonen (Lotus) + 0.068, 3.   Sebastian Vettel  (Red Bull) +0.169, 4.  Fernando Alonso (Ferrari) + 0.384, 5.   Nico Rosberg (Mercedes) +0.653, 6. Adrian Sutil (Force India) + 0.834, 7. Felipe Massa  (Ferrari) + 0.836, 8. Paul di Resta (Force India) + 0.838...
Rezultati drugog slobodnog treninga: 1. Kimi Raikkonen (Lotus) 1:36.569, 2. Sebastian Vettel (Red Bull) + 0.019, 3. Felipe Massa (Ferrari) + 0.092, 4. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.416, 5. Mark Webber (Red Bull) + 0.457, 6. Romain Grosjean (Lotus) + 0.637, 7. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.879, 8. Paul di Resta (Force India) + 1.002...

Raikkonen je izgubio gotovo sat vremena zbog problema s KERS-om, ali pozitivna stvar za Finca je što je izlaskom na stazu bio instantno brz te svoje najbrže vrijeme postavio u prvom brzom krugu. Sebastian Vettel bio je treći s 0.169 sekundi zaostatka za svojim timskim kolegom, Markom Webberom.

Fernando Alonso u Ferrariju još jednom potvrđuje kako će i ovaj vikend biti u borbi za vrh. Španjolac je postavio četvrto najbrže vrijeme s 0.384 sekundi zaostatka. Felipe Massa bio je sedmi s 0.452 sekundi zaostatka za Alonsom. Mercedesovi vozači pokazali su da mogu biti brzi. Nico Rosberg bio je peti, dok je Hamilton zabilježio deveto vrijeme. U drugom dijelu treninga Lewis je radio simulaciju utrke te se požalio kako su mu stražnje gume skroz uništene.

Force India nastavlja impresivnu formu iz Melbournea. Adrian Sutil bio je šesti, a Paul di Resta osmi. Oba vozača zaostala su 0.8 sekundi za vodećim, Markom Webberom. Dodajmo kako je di Resta za ovu utrku primijenio agresivnije postavke bolida.

Drugi Lotusov vozač, Romain Grosjean, bio je tek deseti. Nakon problema u Melbourneu, u Lotusu su odlučili promijeniti postavke bolida na one koje su uvijek odgovarale Francuzu, međutim, u odnosu na svog timskog kolegu Raikkonena, Grosjean se više muči s degradacijom guma.

McLaren nastavlja svoje probleme. Jenson Button bio je jedanaesti, a Sergio Perez trinaesti. Momčad iz Wokinga ima puno posla pred sobom.

Nakon što je završio drugi na prvom slobodnom treningu, Kimi Raikkonen bio je najbrži na drugom slobodnom treningu i time potvrdio svoju ali i Lotusovu odličnu formu. Svoje najbolje vrijeme ostvario je u 36. minuti treninga a kasnija kiša pobrinula se da to vrijeme i ostane najbrže.

Tik iza njega smjestili su se Sebastian Vettel i Felipe Massa dok su Fernando Alonso i Mark Webber kompletirali najbržu petorku. Romain Grosjean potvrdio je formu Lotusa šestim mjestom i sutra nas očekuje zanimljivi troboj Lotus-Red Bull-Ferrari.

Mercedesi i Force Indije su zauzeli preostala četiri mjesta od najbržih 10 dok McLarenova harakiri strategija s nekoliko novih, neprovjerenih dijelova, nije urodila plodom te su završili kao jedanaesti i dvanaesti.

Ostatak mjesta zauzeli su Sauberi, Williamsi i STR, čime je i više nego očito iskazan pravi odnos snaga, ikako se radi o slobodnim treninzima. Naravno, trening je bio kišni i nije se moglo propisno testirati eventualne nove dijelove ali sutra je novi dan i očekuju nas zanimljive kvalifikacije.

Može li Kimi još jednom izvući zeca iz šešira i uvjeriti nas da Australija nije bila nikakav magični trik nego realna situacija, saznati ćemo već sutra ujutro. Treći slobodni trening na rasporedu je sutra u 6 sati ujutro dok kvalifikacije počinju u 9 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.