Hamilton najbrži u Maleziji, McLarenu prvi put nakon 2007. početni red dvije utrke zaredom

Subota, 24. ožujka 2012. 11:51 Napisao  Marko Babić

Posljednji puta Hamilton je dva pole positiona zaredom ostvario 2009. kada je bio najbrži na kvalifikacijama u Italiji i Singapuru, a ovo je prvi puta od 2007 godine da je McLaren ostvario prvi startni red na dvije utrke uzastopno

Lewis Hamilton i druge je subote zaredom ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijama i kao prvi će startati u Veliku nagradu Malezije koja se na stazi Sepang vozi u nedjelju ujutro u 10 sati po ljetnom srednjeeuropskom vremenu. I ovoga puta, kao i prije tjedan dana, u Australiji prvi red pripada McLaren Mercedesu jer je drugo vrijeme ostvario pobjednik iz Australije i Hamiltonov momčadski kolega Jenson Button koji je za Hamiltonovim vremenom zaostao 0.149 sekundi.

Hamilton je uvjeren da će ovaj pole position konkretizirati bolje nego prošle nedjelje u Australiji kada je utrku završio na trećem mjestu. Poboljšanja na postavkama  bolida koja je ovoga vikenda učinio Hamilton daju rezultate i uvjeren je da će u nedjelju na utrci napraviti razliku u odnosu na konkurenciju

- Očito će sutra biti zanimljivih strategija, a ključ će biti koliko pazite na gume. Nadam se da ćemo imati bolid u puno boljoj poziciji sutra i veselim se tome – rekao je Hamilton koji je prošloga vikenda pole-position izgubio već na prvom zavoju od Buttona i dodao kako će start na ovoj utrci biti još važniji jer je duga ravnica prije širokog prvog zavoja.

- Start će igrati vrlo važnu ulogu u utrci. Nadam se da će moj start biti puno bolji, no što je bio na posljednjoj utrci i nadam se da nećemo imati nikakvih problema na samom početku. Duga je ravnica do prvoga zavoja što ljudima ostavlja sjajnu prigodu za pretjecanje. Morati ću postaviti bolid što šire na stazi ako to uspijem izvesti na siguran način nitko me neće uspjeti prijeći – rekao je nakon kvalifikacija Hamilton.

Button je bio sretan zbog prvoga startnoga reda ali je priznao da mu je žao što nije bio najbrži.

Da, mislim da smo u posljednje dvije utrke odradili prilično dobre kvalifikacije, pa se nemam na što pretjerano žaliti, jer za nas kao momčad je sjajno što smo opet u prvome startnom redu – rekao je pobjednik prve utrke sezone i dodao.

{jb_blackbox-right}Rezultati 
Rezultati kvalifikacije: 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:36.219, 2.  Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:36.368 3.  Michael Schumacher (Mercedes) 1:36.391, 4. Mark Webber (Red Bull-Renault     1:36.461, 5.  Kimi Raikkonen  (Lotus-Renault) 1:36.461, 6.  Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:36.634,  7.  Romain Grosjean  (Lotus-Renault) 1:36.658, 8.  Nico Rosberg (Mercedes) 1:36.664, 9.  Fernando Alonso (Ferrari) 1:37.566, 10.  Sergio Perez  (Sauber-Ferrari) 1:37.698...{/jb_blackbox-right}

- Uvijek je lijepo čuti mehaničare kako se vesele zbog prvog startnog reda, no mislim da je normalno ako želim biti najbrži. Lewis je i ovoga puta to napravio bolje od mene – poručio je Button koji će poput Hamiltona morati pripaziti prije svih na trećega u kvalifikacijama Michaela Schumachera u Mercedesu, a posebno do prvoga zavoja.

- Uvjeren sam da nas opet očekuje zanimljiv start jer je Mercedes opet počeo postizati dobra vremena….biti će to zabavni prvi zavoj – zaključio je kroz smijeh Button.

U drugome startnom redu su sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher u Mercedesu i Mark Webber u Red Bullu a njegov momčadski kolega i aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel završio je šesti ali će startati kao peti jer je Kimi Raikkonen kažnjen sa pet pozicija zbog promjene kutije mjenjača pa će u utrku krenuti s desete pozicije.

- Ovo je bio maksimum koji je bio dostupan za nas. Pokazali smo potencijal u Australiji u kvalifikacijama, ne toliko u utrci. Cilj je bio pronaći najbolji kompromis. Ako pogledate kako su svi blizu jedni drugima, možemo biti i više nego sretni. Svi imamo određene brige, utrka je duga, ali napravili smo dobar posao od Australije. Dečki su zaista napravili puno po pitanju razvitka automobila. – rekao je vidljivo zadovoljni Schumacher nakon kvalifikacija.

Posljednji puta Hamilton je dva pole positiona zaredom ostvario 2009. kada je bio najbrži na kvalifikacijama u Italiji i Singapuru, a ovo je prvi puta od 2007 godine da je McLaren ostvario prvi startni red na dvije utrke uzastopno. Ne zaboravite noćas pomaknuti sat unaprijed. Utrka počinje u 10 sati ujutro.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.