Davorin Štetner postao novi predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Utorak, 12. ožujka 2019. 16:29 Napisao/la  Miroslav Krpan
Davorin Štetner
Davorin Štetner Foto: Miroslav Krpan

 

Hrvatski auto i karting savez ima novog predsjednika.

Gotovo jednoglasnom odlukom sudionika redovne skupštine, održane u zagrebačkom Hotelu International, za predsjednika HAKS-a izabran je Davorin Štetner, dosadašnji pomoćnik predsjednika i dugogodišnji član Upravnog odbora.

Štetner, uspješni hrvatski poduzetnik i investitor mlađe generacije, u široj je javnosti poznat i kao predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, a član je i Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

- Zahvaljujem članovima HAKS-a na velikoj podršci i povjerenju koje su mi iskazali. Čeka nas puno posla i vjerujem kako će se ubrzo vidjeti i konkretni potezi. Posebnu pažnju posvetit ću kvalitetnim organizatorima natjecanja i vozačima koji čine naš sport, istaknuo je Štetner prigodom predstavljanja skupštinarima, neposredno pred izbor.

Istovremeno je najavio jaču medijsku zastupljenost auto i karting sporta u svim oblicima javnog informiranja, a posebno elektronskim medijima i društvenim mrežama, kao i daljnje jačanje kvalitete realizacije međunarodnih utrka, čiji su domaćin, uz nacionalni sportski savez, neposredno klubovi organizatori.

Do promjene predsjednika HAKS-a, na polovici tekućeg mandata, došlo je nakon što je Matko Bolanča, poslije sedam godina na čelu Saveza, podnio ostavku zbog intenziteta osobnih poslovnih obveza.
Hrvatski auto i karting savez danas broji 69 članova – klubova, odnosno županijskih saveza, a nova natjecateljska sezona startala je prije desetak dana.

Sve do kraja studenog odvijat će se u devet disciplina auto sporta – kružne i brdske auto utrke, auto rally i autocross, ocjensko-spretnosne vožnje, autoslalom i kronometar vožnje, utrke ubrzanja i „formula driver“, te u kartingu.

Kalendar je i ove godine bogat i sadržajan, voze se državno prvenstvo i u dijelu disciplina, od ove sezone ponovo međunarodno zonsko prvenstvo, kupovi, kao i brojna natjecanja raspisa tri regije HAKS-a – Sjever, Jug i Zapad.

Pored natjecanja na hrvatskim stazama, dio programa odvijat će se i u gostima, na stazama Slovenije, Crne Gore, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine, a brojne utrke međunarodnog su karaktera u sustavu bodovanja od Europskog i FIA CEZ Srednjeeuropskog prvenstva, Alpe Adria ili Mitropa Cupa, Trofeja ili bodovanja državnih prvenstava zemalja okruženja.

Redovna skupština na samom je početku imala svečani karakter.

Zagrebačkom sportskom sucu Zlatku Grotiću uručeno je posebno priznanje Odbora za karting sport kao najaktivnijem sportskom sucu kartinga u 2018.godini.

Cjelodnevni radni program najutjecajnijih sportskih djelatnika automobilizma i kartinga zaključen je redovnim godišnjim seminarom obnove znanja svih sudaca HAKS-a u rangu specijalista auto sporta, a realizator istog bila je Komisija za suce i volontere Odbora za auto sportove HAKS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.