Ponovo leti visoko: Blanka Vlašić pobijedila u Pragu skokom od 2 metra

Utorak, 25. veljače 2014. 20:25 Napisao/la  SC

Druga je bila Ana šimić, koja je preskočila 190 cm

Blanka Vlašić popela se na visine kojima većini skakačica u vis ostaje sanak pusti. Blanka je na atletskom mitingu u Pragu preskočila 2 metra i nadmoćno pobijedila ispred Ane šimić, koja je preskočila 190 cm.

Vlašićka je skokom preko 2 metra potvrdila da se operacije Ahilove tetive i dulje stanke ponovno vraća u staru formu. Usput je oborila rekord praškog mitinga. Splićanka je pobjedničku visinu preskočila iz trećeg pokušaja, iz prve je išla preko 197, a jednom je rušila na 1.94, dok je, očito željna nastupa, triput rušila i na 202.

Blanka je u Pragu tako išla debelo iznad kvalifikacijske normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje 8. ožujka počinje u poljskom Sopotu. Ovim skokom Vlašić najavljuje borbu za zlato jer dosad najbolji rezultat dvoranske sezone ima Ruskinja Marija Kučina (201), postignut u Stockholmu.

Ana Šimić je preskočila 190 iz drugog pokušaja, ali je potom zastala na 192 centimetra.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.