Dijamantna liga: Sandra Perković pobijedila u Dohi, Ana Šimić osvojila četvrto mjesto

Petak, 15. svibnja 2015. 21:11 Napisao/la  SC

Jako sam zadovoljna rezultatom, otvaranje Dijamantne lige sa 68,10 i osvajanja 4 boda i vrhunskim rezultatom, kaže Perkovićka


Sandra Perković pobijedila je u prvom nastupu ovogodišnje Dijamantne lige u Dohi bacivši disk 68,10. Pobjednički hitac postigla je u 4. seriji, iako bi i onaj nakraći 65,45 iz 5. bio dovoljan za pobjedu. U 1. i 6. seriji Sandra je imala neispravne hice, u drugoj je bacila 68,07, a u trećoj 67,54. Drugo mjesto osvojila je Nijemica Nadine Muller sa 65,13, a treće Australka Dani Samuels 64,45.

- Jako sam zadovoljna rezultatom, otvaranje Dijamantne lige sa 68,10 i osvajanja 4 boda i vrhunskim rezultatom, koji je trenutačno drugi na tablicama iza mojih 70,08 iz Splita. Malo sam bila nervozna, jer je prvi hitac išao van sektora, a bio je dosta dalek, željela sam to uhvatiti u sljedeće 3 serije, disk je konstantno letio 68 metara, krug je bio malo brži. Sjetimo se i one povrede od prije dva tjedna koja je ostavila više psihički nego fizički trag, ali prezadovoljna sam Druga je bacila 65 metara, tako da mislim da smo u jako dobroj formi, rekla je Sandra nakon natjecanja.

Ana Šimić u skoku u vis osvojila je 4. mjesto sa 191 cm iz prvog pokušaja, što joj je najbolji ovosezonski rezultat. Naša je visašica pokušala preko 194, no ovoga puta letvica je bila previsoka. Visine 182, 188 i 191 cm Ana je preskočila iz prvog pokušaja, dok je preko 185 išla dvaput.

Prvo mjesto osvojila je Litavka Airiné Palšyte sa 194 cm iz drugog pokušaja. Druga je bila Ruskinja Irina Gordeyeva s istom visinom, ali iz trećeg pokušaja, a treća Britanka Isobel Pooley sa 191 cm.


Sljedeći miting Dijamantne lige na kojem će nastupiti Sandra Perković (bacanje diska), te Blanka Vlašić i Ana Šimić (skok u vis) je u Rimu 4. lipnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.