Crikvenički vaterpolisti osvojili Memorijal Darka Brnjca

Utorak, 31. srpnja 2018. 16:30 Napisao/la  SC
Crikvenički vaterpolisti osvojili Memorijal Darka Brnjca

 U prekrasnom ambijentu crikveničkog Gradskog plivališta održan je 3. po redu vaterpolski "Memorijal Darka Brnjca" za vaterpoliste do 15 godina starosti.

Ždrijeb je htio da prvu polufinalnu utakmicu odigraju stari znanci VKC (treneri: Luka Lončarić i Zoran Brozičević) i Palada iz Njivica (trener: Nikola Dapčić).

Susret je završio u korist domaćih rezultatom 6-4, i to nakon što su mladi Crikveničani borbenošću i zalaganjem u obrani uspjeli zaustaviti napadače Palade.

Drugu polufinalnu utakmicu odigrali su Opatija 1981 (trener: Dražen Opala) i Primorje (trener: Željko Tonković).

U ovoj utakmici imali smo prilike gledati pravi atomski vaterpolo.

Primorjaši su slovili kao blagi favoriti.

Međutim, mali Opatijci su pružili pakleni otpor (istakao se Len Dujmić), Primorjaši su tek pred kraj utakmice uspjeli slomiti njihov otpor i privesti drugo polufinale kraju rezultatom 10-8.
Darko Brnjac cijeli je svoj život živio za vaterpolo. Zalagao se za promicanje sporta mladih, napredak vaterpola u Primorsko-goranskoj županiji. Utemeljitelj je ženske selekcije VK „Primorje" te je zajedno sa Željkom Tonkovićem bio uključen u organizaciju natjecanja mlađih uzrasnih kategorija.   Jedan je od utemeljitelja Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije na čijem čelu je bio kao predsjednik posljednje četiri godine života. Velike su i njegove zasluge kod osnivanja današnjeg Vaterpolo kluba"Crikvenica, a pogotovo njegova potpora u prvoj, najtežoj godini nakon osnutka kluba. Vaterpolska Rijeka i njegova Crikvenica zauvijek će ga pamtiti.

Ništa manje uzbudljiva nije bila ni utakmica za treće mjesto između poraženih polufinalista Palade i Opatije.

U regularnom dijelu ove dvije momčadi odigrale su 5-5, da bi se potom pristupilo izvođenju peteraca. U ruletu peteraca sretniji i spretniji su bili Opatijci pobijedivši ukupnim rezultatom 9-7.

A onda je uslijedilo veliko finale između VKC-a i Primorja.

Neposredno prije finalne utakmice raspao se trenerski tandem domaćih (Lončarić-Brozičević) budući je trener Luka Lončarić morao otići u noćnu smjenu.

VKC je malo lošije ušao u utakmicu, te je konstatno bio u poziciji onoga koji lovi rezultat.

U jednom trenutku Primorjaši su otišli na naizgled nedostižnih 7-4.

Međutim, mali Kirci su odlučili skupo prodati kožu i kazniti lagano podcjenjivanje kod mladih Primorjaša.

Rerijom 3-0 Crikveničani prvo izjednačuju, a potom u posljednjim sekundama uspijevaju golom Danijela Ratkovića doći i do vrijedne pobjede na turniru.

U redovima Primorjaša zapažen je nastup talentiranog golmana Čubranića.

Kod domaćih sjajni su bili Lovro Knez, Vilim Kordiš, Enrino Škiljan, Ante Sučić i vratar Borna Stojčić-Mureta.

Značajan i vrijedan doprinos dali su Fran Pavlić, Bože Galić, Danijel Ratković i Marko Novkovski.

Evidentan je napredak u njihovoj igri, ponajprije uvjetovan individualnim radom sa trenerom prve momčadi Bojanom Carom i kapetanom Markom Brnjcem.

Navedeni mladići već i nastupaju za seniorsku momčad Crikvenice, te se za nekoliko godina može očekivati da postanu nosioci igre.

Tko zna, možda su neka od tih imena nakon jučerašnjeg nastupa podcrtana u bilježnicama skauta Primorja kao nosioca vaterpolske kvalitete naše regije...

Sve utakmice znalački je odsudio sudački par Marin Glavurtić i Danijel Car, a pehar pobjedničkoj ekipi predala je Darkova supruga Sanja.

REZULTATI
polufinale:
OPATIJA - PRIMORJE 8-10,
CRIKVENICA - PALADA 6-4
za 3. mjesto: PALADA - OPATIJA 5-5 (7-9 nakon peteraca)
za 1. mjesto: CRIKVENICA - PRIMORJE 8-7

POREDAK:
1. Crikvenica
2. Primorje
3. Opatija 1981
4. Palada