RK Trsat uvjerljivo najbolji klub u županiji

Utorak, 12. lipnja 2018. 23:56 Napisao/la  SC
RK Trsat uvjerljivo najbolji klub u županiji

 

"Puna usta" Trsata bila su priznatog rukometnog djelatnika Darka Tomovića koji je vodio svečanu dodjelu priznanja najboljim županijskim momčadima.

Čak 5 osvojenih odličja rezime je vjerojatno najuspješnije sezone u povijesti Rukometnog kluba Trsat, koji se iznova potvrdio kao veliki rasadnik rukometnih talenata, uz nedvojbeni epitet najbolje škole rukometa u županiji, ali i šire.

Najuspješnije je bilo 2004. godište trenera Gorana Stašeka, koje je u klupske vitrine pospremilo zlato i srebro.

Dječaci "A" u županijskom prvenstvu nastupili su s dvije momčadi i jedino je bilo upitno koja će biti prva, a koja druga.

Na kraju je u korist Trsata l presudila bolja gol razlika u odnosu na Trsat ll.

Najugodnije iznenađenje priredili su mlađi kadeti trenera Damira Čavlovića koji su također nastupili s dvije momčadi.

Obje su se okitile medaljom.

Trsat ll uspio je "preskočiti" favorizirani Zamet i popeti se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, dok je Trsat l osvojio 3. mjesto.

Prošlogodišnji uspjeh ponovili su Dječaci "B" trenera Igora Šustića koji su i ove sezone do naslova prvaka stigli uz stopostotni učinak.

Više od 24 pobjede imponira činjenica da u županijskim okvirima još jednoj generaciji s Trsata nitko nije uspio ozbiljnije priprijetiti.

U prilog najuspješnijoj sezoni ikada govore i nastupi svih generacija na završnicama Prvenstva Hrvatske.

Dječaci "A" osvojili su 5. mjesto u Umagu, Dječaci "B" bili su 6. u Koprivnici, a mlađi kadeti 12. u Poreču.

Dodajmo da su na turniru na Platku uspješni bili i "minići" 2008. g. trenera Željka Radanovića, koji su osvojili 1. mjesto sa sve tri pobjede, protiv Pećina, Kozale i Viškova.