Subota, 22. srpnja 2017.

Riječki sportski savez

Riječki sportski savez
Trčim i pomažem: Vojko Obersnel predao predsjednici Udruge Šarolija ček na iznos od 60.967 kuna

Autor SC Petak, 12 svibnja 2017 23:41

Zbog lošijih socijalnih prilika u kojima žive ta djeca trebaju potporu, rekao je gradonačelnik Grada Rijeke

Vojko Obersnel  i Sandra Grozdanov
Vojko Obersnel i Sandra Grozdanov Foto: www.gradrijeka


Volonteri ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć, njih 164, okupili su se danas u Salonu grada Rijeke na prigodnoj svečanosti na kojoj su im uručene zahvalnice za trud i zalaganje u organizaciji Festivala na kojem je ove godine u čak devet utrka sudjelovalo 16.700 sportaša, rekreativaca i građana svih dobnih skupina.

Na prijemu je gradonačelnik Vojko Obersnel predao predsjednici Udruge Šarolija Sandri Grozdanov ček na iznos od 60.967 kuna, sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Trčim i pomažem“.

Donacija je prikupljena izdvajanjem po pet kuna od svake prodane majice ili izravnom donacijom po deset i više kuna u donatorsku kutiju na Korzu za prigodnu plavu narukvicu „Homo si teć – trčim i pomažem“.

Uz gradonačelnika na svečanosti su bili nazočni i Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika, Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza i Radovan Šoljaga, direktor Riječkog maratona i polumaratona.

Zahvaljujući volonterima na sudjelovanju u Festivalu sporta i rekreacije „Homo si teć“ gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da bez njih organizacija utrka Festivala sigurno ne bi bila uspješna kao što je bila.

– Ove godine Homo si teć održan je 21. put, u devet utrka tijekom tri travanjska vikenda trčalo je čak 16.700 ljudi, od djece i mladih do starijih, sportaša i rekreativaca, a vi ste se uz organizatore brinuli da se sve odvija kako je bilo planirano i zahvaljujem vam na trudu i angažiranosti, kazao je gradonačelnik uz obećanje skorog zajedničkog druženja s volonterima na Platku.

Uručujući ček namijenjen programu „Moje mjesto pod suncem“ kojeg provode Udruga Šarolija i Centar za kulturu dijaloga, gradonačelnik je posebno naglasio kako sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji idu u prave ruke, djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

– Zbog lošijih socijalnih prilika u kojima žive ta djeca trebaju potporu, a upravo aktivnostima programa „Moje mjesto pod suncem“ na razne načine im se pomaže i vjerujem da će ovaj novac biti iskorišten na najbolji mogući način, rekao je Obersnel.

Zahvaljujući na donaciji S. Grozdanov kazala je kako Udruga Šarolija sve svoje aktivnosti provodi zahvaljujući volonterima koji rade s djecom od 5 do 13 godina u besplatnim radionicama informatike, plesa glume, ekologije, kuhanja, pričanja priča i organizaciji izleta, posjeta kinima, muzejima i društvenim događanjima, a koja za sve to ne bi imala mogućnosti.

– Veliko hvala organizatorima Festivala, volonterima, a posebno svim ljudima koji su kupnjom majice ili narukvice sudjelovali u humanitarnoj akciji za naš program, kazala je Grozdanov.

Dodala je kako će se prikupljeni novac iskoristiti za kupnju naočala, aparatića za zube i radnog stola za troje djece i zajednički izlet djece, polaznika programa „Moje mjesto pod suncem“.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr