Nedjelja, 20. kolovoza 2017.

Riječki sportski savez

Riječki sportski savez
Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke održao trodnevnu konferenciju

Autor SC Četvrtak, 20 travnja 2017 11:31

Posebna pozornost posvećena promicanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom kroz ravnopravan pristup sportu

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke održao trodnevnu konferenciju


Od 21. do 23. ožujka 2017. održana je konferencija u sklopu Projekta "Sport is my freedom" – projekta kojega sufinancira Europska unija u sklopu programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Dana 21. ožujka 2017. održano je predstavljanje važnosti sporta te njegov utjecaj na psiho-fizički razvoj u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka.

Predstavnici Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, koji su ujedno stručnjaci za važnost sporta i pravilne prehrane, su na toj konferenciji predstavili ciljeve i važnost projekta "Sport is my freedom".

Ravnateljica i ostali predstavnici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka shvaćaju važnost projekta "Sport is my freedom" te su počašćeni i zadovoljni što mogu sudjelovati u njemu.

Naime, cilj projekta je promicanje sportskih aktivnosti za djecu i mlade, posebice kako bi se olakšalo druženje, volontiranje u sportu i obrazovanju temeljenom na razmjeni dobre prakse po pitanju sporta te način življenja i pravilne prehrane.

Točnije, želja je posvetiti posebnu pozornost promicanju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom kroz njihovo sudjelovanje i ravnopravan pristup sportu. Cilj je podržati i razvijati koncept sportova bez obzira na starost ili fizičko stanje

Idućega dana, 22. ožujka 2017. u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka održano je predstavljanje boćanja za osobe s invaliditetom.

Na tom predstavljanju, učenicima je prikazana važnost boćanja za osobe s invaliditetom te je pojašnjen način igranja te pravila igre. Boćanje je demonstrirano, a zatim su učenici dobili priliku zaigrati.

A 23. ožujka 2017. učenicima je predstavljena atletika osoba s invaliditetom.

Stručni treneri učenike su upoznali s načinom rada sa sportašima s invaliditetom, demonstrirali su atletske discipline te pobudili zainteresiranost učenika.

Partneri Projekta "Sport is my freedom" su organizacije iz triju zemalja: Italije, Makedonije i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je "SGE Form Organizzazione non lucrativa di utilità sociale" iz Italije dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Iznos ukupnog projekta "Sport is my freedom" je 59.000 eura, a projekt je sufinanciran 80 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership, točnije sufinanciran je u iznosu 47.200 eura, od čega iznos za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 13.510 eura..

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr