Good Governance in Sport predstavljen u Italiji

Utorak, 04. lipnja 2019. 13:35 Napisao/la  SC
Good Governance in Sport predstavljen u Italiji

 

U razdoblju od 29. svibnja do 3. lipnja 2019. godine u mjestu Sassari na Sardiniji održan je međunarodni trening Good Governance in Sport, koji je okupio više od 40 predstavnika sportskih klubova i sportskih organizacija iz 7 europskih zemalja.

Tijekom četiri dana obuke, sudionici su prošli kroz interaktivne module obuke u području dobrog upravljanja, a posebno: važnost i potrebu za dobrim upravljanjem u sportu, dobre prakse, online prisutnost i transparentnost sportskih organizacija, financijsku transparentnost i integritet u sportu.

Projekt Good Governance in Sport koordinira Bugarska sportska razvojna organizacija i ima za cilj pružiti analize i konkretne alate za unaprjeđenje procesa upravljanja u području sporta.

Bugarska, Grčka, Italija, Hrvatska, Mađarska, Poljska i Slovačka sudjelovale su u treningu te su upoznale sudionike s rezultatima istraživanja o transparentnosti provedenim nad 56 europskih i nacionalnih sportskih federacija 2018. godine.

Hrvatski partner projekta dobrog upravljanja u sportu je Riječki sportski savez, a jedan od interaktivnih modula obuke za sudionike održale su i prestavnice RSS-a – voditeljica projekta Sanja Varaklić i rukovoditeljica financija Sandra Borši.

Prije treninga na Sardiniji, Riječki sportski savez je održao okrugli stol pod nazivom Dobro upravljanje u sportu, gdje su sudionici imali priliku saznati više o projektu Good Governance in Sport i provedenom istraživanju o transparentnosti, te dati svoje prijedloge i ideje za poboljšanje i napredak u području dobrog upravljanja u sportskim klubovima i organizacijama.

Sudionici su zaključili da je za poboljšanje online transparentnosti potrebni sljedeći koraci: edukacija, redovito ažuriranje informacija, informiranje javnosti, umrežavanje i širenje informacija, promotivni materijali, digitalizacija, društveni mediji i više sredstava.

Good Governance in Sport je projekt sufinanciran sredstvima EU u sklopu Erasmus+ Sport programa (suradničko partnerstvo) i traje do 30. lipnja 2020. godine.