IVANA LESJAK Da nisam mislila da mogu pomoći, ne bih ni prihvatila dužnost predsjednice

Srijeda, 30. siječnja 2019. 23:26 Napisao/la  V. P.

 Napravit ćemo sve potrebno da se zadržimo u prvoligaškom društvu, a ako i ne uspijemo, nije kraj svijeta, kaže nova predsjednica ŽRK-a Zamet

Ivana Lesjak, predsjednica ŽRK Zamet
Ivana Lesjak, predsjednica ŽRK Zamet Foto: Valentina Prokić

Nakon višegodišnjih problema, kako finacijskih, tako i rukovodećih, Ženski rukometni klub Zamet dobio je novu Upravu na čelu sa predsjednicom Ivanom Lesjak.

Lesjak je klub preuzela u vrlo nezavidnoj situaciji s velikim financijskim dubiozama, te nizom loših rezultata koji su doveli riječke rukometašice u situaciju da se bore za ostanak u ligi.

No, Lesjak je po preuzimanju funkcije na izvanrednoj izbornoj Skupštini ipak zračila optimizmom.

- Da nisam mislila da mogu pomoći,  ne bih se toga ni prihvatila. Vjerujem da uz pomoć cijelog Upravnog odbora, kojeg smo sastavili na način da  budu predstavljeni roditelji, sportaši i treneri, te Riječki sportski savez možemo klub izvući iz problema koji su više financijske prirode nego što je problem manjak kvalitete. Kad se riješe financije, mislim da se možemo vratiti u vrh hrvatskog rukometa, rekla je predsjednica Ivana Lesjak.

Lesjak nije odmah prihvatila ponuđenu funkciju već je pomno promislila o zahtjevima koje ona nosi.

- Nije bilo nagovaranja, nego više pomnog razmišljanja mogu li ja to napraviti, treba li mi to u životu budući da sam poduzetnica, majka troje djece. Nisam stalno u Rijec, pola tjedna sam tu, pola me nema. Ipak je to obaveza, odnosno ja je takvom smatram. Nisam to prihvatila samo radi funkcije, stvarno mislim raditi na tome. Trebalo mi je vremena da odlučim da ću prihvatiti funkciju, pojasnila je Lesjak.

Rukomet za novu predsjednicu nije novost.

- Igrala sam rukomet kao mala. U srednju školu sam išla u Italiju, te sam nastavila igrati tamo sve do ozljede ramena kada sam prestala. Rukomet je moja prva ljubav. Tata je trener i još uvijek trenira u Italiji, tako da je rukomet uvijek bio u obitelji, dodala je nova predsjednica.

Za rješavanje problema u kojima se klub našao trebat će duže vrijeme.

- Trebat će nekoliko godina, nemoguće je da se sve riješi od danas do sutra. No, plan postojii  sprovest ćemo ga, pokušat ćemo stanje poboljšati s novim sponzorima. Dočarat ćemo ljudima da ne postoji samo nogomet, nego da postoji i rukomet, da postoji ženski rukomet i uvjeriti ih da mogu donirati i sponzorirati. Uz njihovu pomoć  vratit ćemo se u mirne vode, smatra Lesjak.

Prvi korak je omogućiti ekipi normalan rad te im pomoći da izbore ostanak u ligi.

- Moramo od ekipe maknuti organizacijski i rukovodeći dio, te im omogućiti da rade ono što je njihov posao, a to je trenirati i igrati. Mi ćemo uzeti ovo drugo u svoje ruke. Što se rezultata tiče, bit će teško osigurati ostanak, ali nadamo se da ćemo uspjeti. Napravit ćemo sve potrebno da se zadržimo u prvoligaškom društvu, a ako i ne uspijemo, nije kraj svijeta. Ako ispadnemo, dat ćemo sve od sebe da se vratimo, zaključila je nova predsjednica Zameta Ivana Lesjak.