ADRIJANA PROSENJAK

Želimo da nam netko vrati pozitivu, osmijeh i optimizam

Subota, 19. siječnja 2019. 13:29 Napisao/la  V. P.

Žao mi je što rješenje dolazi tek sada, jer nam je u ove tri godine otišlo 20 igračica, ali nadam se da stižu bolji dani za nas, kaže trenerica Zameta

Adrijana Prosenjak
Adrijana Prosenjak Foto: Sandro Donda

Rukometašice Zameta konačno bi mogle dočekati bolje dane.

Dugo očekivana Skupština najavljena je za 30. siječnja i trebala bi iznjedriti novo klupsko vodstvo.

Tri godine čekaju Zamećanke trajno rješenje svojih problema:

- Prije svega želimo da nam neko vrati pozitivu, optimizam, osmijeh jer toga već dugo nema u klubu. Želimo pomoć na organizacijskom planu i financijskom. Svjesni smo da nema čarobnog štapića, koji će preko noći riješiti sve, ali nadamo se da taj koji će preuzeti klub ima plan, jednogodišnji, dvogodišnji ili dugoročan te da će se u tom roku sve posložiti i da ćemo postati normalan klub. Želimo da se imamo kome obratiti i ja i igračice, da bude sve postavljeno na zdrave temelje, da cure dobiju nove trenerke, jer dosad, kada bismo skupili nešto novaca, uvijek je bilo važnijih stvari za platiti poput sudaca, prijevoza... Žao mi je što rješenje dolazi tek sada, jer nam je u ove tri godine otišlo 20 igračica, ali nadam se da stižu bolji dani za nas, rekla je trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Zamećanke su u borbi za ostanak. Rezultati dosadašnjeg dijela sezone najavljuju žestoku borbu za prvoligaško preživljavanje.

- Nismo sigurni da ćemo uspjeti osigurati ostanak, ali i cure i ja vjerujemo čvrsto da je to moguće i za to ćemo se boriti. Igramo sada sa Podravkom, ali one su izvan konkurencije, a nakon toga imamo 14 kola u kojima predstoji borba. Ima još ekipa koje su sa dva, četiri ili šest bodova, nitko nam nije pobjegao tako da ga je nemoguće stići, ali tanki smo s kadrom i premlada smo ekipa, bez iskustva. No, cure su motivirane, žele i hoće. Na početku sezone ostali smo bez četiri važne igračice, zatim nešto kasnije bez još dvije i sada prije par dana bez jedne, sve to zbog nesigurnosti. Nadam se da je i tome kraj. Osigurati ostanak bit će jako teško, ali ne predajemo se, zaključila je Prosenjak.