VALTER MATOŠEVIĆ Nisam suglasan da nemamo reprezentaciju za visoke dosege na Svjetskom prvenstvu

Četvrtak, 10. siječnja 2019. 11:53 Napisao  I. V.

Posebice imamo kvalitetu u fazi obrane, svakome protivniku možemo biti nezgodni. Imamo fenomenalna krila koja iz jake obrane mogu zabiti puno lakih pogodaka, kaže Matošević

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Mornar-Crikvenice počeli su pripreme na nastavak sezone, trener Valter Matošević radi s istom momčadi koja je počela prvu prvoligašku sezonu.

- Sve je isto, ambicije su ostanak u ligi, isto kao što smo planirali na početku sezone. S obzirom da igramo prvu sezonu u prvoj ligi, mislim da možemo biti zadovoljni s dosadašnjim rezultatima. S time da je najvažnije da pred kraj sezone ne razmišljamo hoćemo li ostati u ligu, nego da ranije osiguramo status i da mirno odigramo sezonu, kaže Matošević.

Hrvatska reprezentacija u petak, 11. siječnja, protiv Islanda igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Očekivanja su suzdržana, prvi put nakon dužega razdoblja nitko uoči jednog velikog natjecanja ne spominje medalje:

- Unatrag desetak godina uvijek su se pred velika natjecanja očekivala polufinala i medalje, ovaj put su na jedno veliko natjecanje otišli malo skromnije. Primarni cilj je ostvariti plasman među sedam najboljih reprezentacija i osigurati kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Već će prva utakmica protiv Islanda biti teška, igramo protiv nezgodnog protivnika, prema mojem mišljenju možda igramo najtežu utakmicu u prvoj fazi natjecanja. Island se također nada plasmanu među sedam najboljih. Na ovom Svjetskom prvenstvu u krugu prvih deset reprezentacija svatko može dobiti svakoga, bit će dosta izjednačeno, smatra dvostruki olimpijski pobjednik, svjetski prvak i bivši član stručnog stožera reprezentacije.

Sudržanost je posljedica realne procjene da nemamo reprezentaciju za najviše dosege:

- Ne bih se suglasio, mislim da imamo kvalitetu. Posebice imamo kvalitetu u fazi obrane, svakome protivniku možemo biti nezgodni. Imamo fenomenalna krila koja iz jake obrane mogu zabiti puno lakih pogodaka. Stožer je dobro posložio momčad, nadam se dobrom rezultatu. Ne bih sada najavljivao polufinale, mislim da je plasman u drugi krug već uspjeh. Ali neću se složiti s mišljenjem da nemamo reprezentaciju za visoke dosege. Cilj je plasirati se među sedam prvih, ali ima tu potencijala za više, zaključuje Matošević.