Rukometašice Murvica u subotu igraju prvu prvoligašku utakmicu

Utorak, 11. rujna 2018. 09:16 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Složili smo financijsku konstrukciju, iako u ligu krećemo s uvjerljivo najmanjim proračunom od svih klubova, kaže predsjednik Damir Ljubanović uoči utakmice protiv Splita

Damir Ljubanović
Damir Ljubanović

Na otvaranju debitantske prvoligaške sezone u ženskoj rukometnoj ligi ŽRK Murvica u subotu (19) dočekuje gošće iz Splita. Utakmicu sude Grubor i Žepčan.

U prostorijama Murvice mir spokoj.

Uprava je u proteklih sto dana odradila lavovski posao.

Predsjednik ŽRK Murvice Damir Ljubanović zadovoljno se smješka – u petnaestoj godini postojanja našeg kluba stigli smo do najvišeg ranga natjecanja.

- Od jeseni Murvica igra s dvije seniorske i tri selekcije mlađih uzrasnih kategorija. To je 90-tak utakmica, oko 19000 kilometara na putu, 80-tak igračica... Kada je utihnula lopta, igračice otišle na odmor došlo je vrijeme da uprava zasuće rukave. Kucali smo na brojna vrata na svim razinama. Od kucanja su nas počeli boljeti i prsti, a sada nam bride dlanovi od čestitki. Složili smo financijsku konstrukciju, iako u ligu krećemo s uvjerljivo najmanjim proračunom od svih klubova. Čak smo i na razini grada zasada tek na četvrtom mjestu. Platili smo odštetu za Antonellu Kalčić Zametu, uplatili smo kontizacije, nabavili dvije nove garniture dresova i nikome nismo dužni niti lipe, naglašava Ljubanović.

Sportski direktor Ramiz Džekić ovo ljeto nije silazio s mobitela. Obavio je na tisuće razgovora...

– Željeli smo u Prvu ligu ući s nešto iskusnijim sastavom, jer je Marija Tus odlučila prestati igrati. Produžila je karijeru do ove godine. Doveli smo iz Zameta Anu Paurević i Antonellu Kalčić. Riječ je o dvije sjajne igračice sportske kulture, motivatorice - primjer pravih sportašica. Početkom ljeta željeli smo u klub vratiti Jelenovićku, Jerčinovićku i Viskovićku. Riječ je o igračicama koje su iz našeg kluba otišle bez odštete. U to vrijeme bili smo mali trećeligaši, pa nam je svaki odlazak iz našeg kluba prema drugim klubovima bio veliko priznanje. Htjeli smo da u izrazito domicilnom sastavu krenemo u Prvu ligu. Na put su stalne odštete, djevojke su se malo i pokolebale i projekt nije prošao, kaže Džekić.

Trener Prskalo rano je počeo s pripremama u uglavnom je zadovvoljan s učinjenim.

– Čekamo dovršetak nove dvorane jer i po korištenju Gradske sportske dvorane po satnici nismo rangirani sukladno rezultatu. Velika je kriza ženskih rukometnih klubova u regiji, pa nam je manjkalo pripremnih utakmica. Igrali smo sa selekcijom kadetkinja RS PGŽ (31:26), a u petak smo gostovali u Umagu (29:28) igrajući bez obje kružne napadačice. Priliku je sjajno iskoristila mlada Antonija Matijašić. U rosteru za prvi sastav imamo 28 do 29 igračica. Ozlijeđena je Antonija Butković koja se vraća sve brže. Tražili smo u okruženju protivnice za sparing utakmicu – neuspješno. Iz jednog kluba su nam odgovorili da još nisu počele trenirati, a iz drugoga smo dobili odgovor da isto nemaju kružne napadačice!? Nakon prvog kola slijedi nam stanka od tri tjedna jer su nakon Plenuma iz lige istupile rukometašice Pitomače. Liga kreće s neparnim brojem klubova, pa je naš prvi cilj biti bolji od dvije najslabije ekipe. U toj pauzi nastojati ćemo uvesti u roster i vratarku Nikolinu Rebić koja je naša članica, govori Prskalo.

U subotu će na prvoj utakmici biti šareno društvo na tribinama.

Stiže nova, odlično organizirana skupina Vavik Vjerna Kirija, dolaze maškarane udruge, a s posebnim zadovoljstvom ljubitelji sporta u Crikvenici moći će pozdraviti rukometaše Crikvenice, koji su točno prije 15 godina odigrali povijesnu prvu prvoligašku utakmicu s Umagom u Crikvenici, pred 1212 gledaoca.

Dolaze Drago Žiljak, Eduard Hibšer, Bojan Pezelj...