NEDJELJKO LALIĆ

Teško je očekivati da će Rudar dobiti Spačvu u Vinkovcima

Nedjelja, 03. ožujka 2019. 10:51 Napisao  I. V.

Skupili smo snage s obzirom na važnost utakmice, pobjeda je ispala gorak okus poraza u Čakovcu. Lijepo se igralo, igrači su se borili od prve do zadnje minute, kaže trener Zameta

Nedjeljko Lalić
Nedjeljko Lalić

 

Rukometaši Zameta uvjerljivo su pobijedili (30:22) Umag u pretposljednjem kolu regularnog dijela sezone, ali je uspjeh Zamećana postao Pirova pobjeda nakon što je Spačva Vinkovci osvojila bodove u Poreču i stekla mogućnost da pobjedom u zadnjem kolu ostvari plasman u Ligu za prvaka.

- Izgleda tako, teško je očekivati da će Rudar dobiti Spačvu u Vinkovcima. Ništa nije gotovo, sve su momčadi vrlo izjednačene, treba vjerovati do zadnjeg trenutka da se može nešto napraviti. Osim toga skupljaju se bodovi za Ligu za ostanak! Mislim da će Rudar odigrati maksimalno, a i mi moramo u Gorici igrati maksimalno, kao da igramo Ligu za ostanak. Gorica se pojačala, skuplja bodove za Ligu za ostanak. Bit će zadnje kolo neizvjesno, liga kao da tek počinje, kaže trener Zamećana Nedjeljko Lalić. 

Igrači Zameta dobro su reagirali u utakmici protiv Umaga nakon dvaju uzastopnih poraza od kojih je kup-poraz u Čakovcu bila svojevrsna blamaža:

- Skupili smo snage s obzirom na važnost utakmice, pobjeda je ispala gorak okus poraza u Čakovcu. Lijepo se igralo, igrači su se borili od prve do zadnje minute i zasluženo smo pobijedili. Sada preostaje da se pripremimo za Goricu. Živjeli smo u nadi da ćemo do zadnjeg kola biti u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Nisam bio s igračima nakon utakmice, ali pretpostavljam da su ambicije malo splasnule nakon što su saznali rezultat iz Poreča. Ništa to ne umanjuje naše želje, moramo biti svjesni da nam bodovi trebaju u slučaju da igramo Ligu za ostanak, naglašava Lalić.

Raspored 18. kola, 9. ožujka:
SPAČVA VINKOVCI - RUDAR
VARAŽDIN - DUBRAVA
SESVETE - RUDAN LABIN
GORICA - ZAMET
UMAG - POREČ