NEDJELJKO LALIĆ Nema nam druge nego pobijediti sve tri utakmice ako mislimo ući u Ligu za prvaka

Ponedjeljak, 18. veljače 2019. 18:06 Napisao  I. V.

Zanimljivo je da smo najbolje utakmice igrali protiv najboljih momčadi, Poreč smo dobili kod kuće s osam razlike. U Umagu smo odigrali neodlučeno, kaže trener rukometaša Zameta

Nedjeljko Lalić
Nedjeljko Lalić

 

Rukometaši Zameta pobijedili su Spačvu i tri kola prije kraja sezone ušli u zonu doigravanja za prvaka.

Do kraja ligaškog natjecanja slijede utakmice protiv dvije momčadi (Poreč, Umag) iz vrha i protiv trenutačno zadnje (Gorica) momčadi:

- Nakon dvije pobjede doveli smo se u poziciju da sami odlučujemo od sebi, što je jako bitno. Bit će teško, dvaput gostujemo, kod kuće igramo protiv jakoga Umaga, ali nema nam druge nego pobijediti sve tri utakmice ako mislimo ući u Ligu za prvaka. Isto se tako može dogoditi da sve tri utakmice izgubimo! Pozitivno je da sami odlučujemo o sebi, ali sve su mogućnosti otvorene. Igramo protiv prve i treće momčadi te protiv Gorice, koja se pojačala tijekom stanke i u nastavku sezone ostvaruje dobre rezultate, kaže trener Nedjeljko Lalić.

Zamet iduću utakmicu igra protiv Poreča, jedinog protivnika koji nema naglašenog motiva budući da je osigurao plasman u Ligu za prvaka:

- I Umag je blizu, šest momčadi se bori za četiri mjesta! Zanimljivo je da smo najbolje utakmice igrali protiv najboljih momčadi, Poreč smo dobili kod kuće s osam razlike. U Umagu smo odigrali neodlučeno, ali smo mi izgubili bod, a ne oni. Imamo igru za obje momčadi iako je Poreč u odličnoj formi, imam informaciju da svi njihovi igrači igraju na visokom nivou. Umag je čvrsta momčad, u utakmici protiv Dubrave bio je u vodstvu do završnice. Imamo realne izglede za pobjede, ali mora odigrati na maksimalnom nivou. Otežavajuća okolnost je da cijeli ovaj tjedan nemamo našu dvoranu na raspolaganju. Na Zametu se održava izložba pasa, snima se emisija Lijepom našom... Dobili smo termine u Dvorani mladosti, jedino je problem hoće li svi moći dolaziti u tim terminima zbog posla i obveza. Nemamo termina za jutarnje treninge koje smo koristili za pojedinačne treninge. Ali nećemo se žaliti, za sada se sve odvija po planu, naglašava Lalić.

Rapored je zanimljiv, ali najbitnije je u kakvom je stanju momčad:         

- Mi smo znali da ćemo od početka nastavka prvenstva morati početi pobjeđivati ako želimo u ligu četiri. Igramo dobro, prvu utakmicu izgubiilu smo u Dubravi u zadnje tri sekunde. U dobroj smo formi, jedino nas neka ozljeda ili bolest može destabilizirati. Većina igrača igraju na potrebnom nivou, raspoloženi jesu, odigrali smo dvije dobre domaće utakmice, dominirali smo protiv Labina i Spačve od prve do zadnje minute. Ne vjerujem da idući tjedan možemo potpuno podbaciti iako dolazimo u nepoznatu situaciju za mlade igrače koji nisu igrali pod ovakvim pritiskom. Vidjet ćemo kako će se to na njih odraziti, zaključuje Lalić.