LIGA ZA OSTANAK Rukometaše Zameta uoči prve utakmice samo bod dijeli od pretposljednjeg mjesta

Petak, 15. ožujka 2019. 14:19 Napisao/la  SC

Nakon što se prenesu bodovi iz prvog dijela, u subotu se vraćamo na početak sezone,  upozorava Vedran Babić, direktor RK Zameta

Fran Lučin, Vedran Babić i Boris Konjuh
Fran Lučin, Vedran Babić i Boris Konjuh

 

Rukometaši Zameta ragularni dio sezone završili su na 6. mjestu što znači da sezonu nastavljaju u Ligi za ostanak.

U subotu, 16. ožujka, Zamećani ugošćuju ekipu Rudara iz Ruda u 1. kolu Lige za ostanak, utakmica se igra u Centru Zamet s početkom u 18 sati:

- Pred nama je domaća utakmica protiv Rudara koji je čvrsta ekipa. U prvom dijelu sezone u Rudama smo izgubili u posljednjim minutama, a u domaćoj utakmicu su nas namučili i tek krajem utakmice smo uspjeli osvojiti dva boda. U Ligi za ostanak moramo čvrstom obranom i brzom igrom doći do svih bodova doma i probati naravno u gostima uzet bodove i osigurati ostanak čim prije, kaže Fran Lučin, vratar Zamea.

Boris Konjuh naglašava da je unatoč neuspjehu u regularnom dijelu sezne uspješna budućnost ove momčadi zajamčena:

- Potencijal ove ekipe i vrijednost je puno veća nego igrati sada u Ligi za ostanak, ali niz okolnosti su nas stavile tu gdje jesmo. Imali smo i meč loptu sami za ulazak u Ligu za prvaka. Imali smo veliku želju za ulaskom u Ligu za Prvaka. Dečki su sjajni, najmlađa smo ekipa u ligi, forma je konstantna. Imamo sjajnu budućnost u našim mladim dečkima, kaže team manager Zameta.

- Smatram da smo igrom u regularnom djelu sezonu zaslužili nešto više bodova, pogotovo ako se zna da smo većinu utakmica vodili do posljednjih 10-tak minuta. Nakon lošijeg starta prvenstva imali smo i dobar niz od 8 utakmica. U subotu se vraćamo na početak s obzirom da nas, nakon što se prenesu bodovi iz prvog dijela, samo bod dijeli od pretposljednjeg mjesta, upozorava Vedran Babić, direktor RK Zameta.