DIREKTOR O TRENERU ZAMETA

Čupić: Vjerujem Kurbanoviću, ali...

Nedjelja, 04. ožujka 2012. 12:30 Napisao  Milan Kosanović

-Ja osobno vjerujem treneru, mislim da dobro radi, ali rad trenera ovisi o njegovim rezultatima.

Mirza Džomba i Aleksandar Čupić na otvaranju rukometne akademije R-INA
Mirza Džomba i Aleksandar Čupić na otvaranju rukometne akademije R-INA Foto: www.rk-zamet.hr

Rukometaši Zameta porazom u Vinkovcima oprostili su se od četvrte pozicije koja vodi u playoff, a koja je uoči početka sezone bila glavni cilj riječkog premijerligaša. Četiri poraza u šest kola proljetnog djela prvenstva bila su kobna za momčad trenera Alena Kurbanovića koja nije ispunila očekivanja. Loši rezultati i igra momčadi Zameta izazvali su brojna pitanja na koja je odgovorio sportski direktor Aleksandar Čupić.

-Razlozi loših rezultata su djelom objektivni zbog poteškoća s kojima smo se susretali i brojnih ozljeda zbog kojih smo ostali bez desnog krila, no drugim djelom zbog loše igre i pristupa, rekao je Čupić te se osvrnuo na prvih šest utakmica proljetnog djela prvenstva:

-Pristup u Poreču i Kaštelama je bio loš, u Karlovcu nismo imali dovoljno sreće i znanja da pobijedimo utakmicu i tu je praktički sve završilo, objasnio je sportski direktor Zamećana te potom odgovorio na pitanje što i kako dalje.

-Sezonu ćemo privesti kraju tako kako je, sada je već jasno da ćemo igrati za plasman od petog do osmog mjesta gdje će nam cilj biti osvajanje petog mjesta koje vodi u Europu. Na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti što ćemo napraviti, naravno sve će ovisiti o budžetu s kojim budemo raspolagali, rekao je Čupić koji vjeruje u rad trenera Alena Kurbanovića.

-Ja osobno vjerujem treneru Alenu Kurbanoviću, mislim da dobro radi, ali rad trenera ovisi o njegovim rezultatima. Nije to ništa čudno, tako je uostalom svugdje u sportu.

Jedno od najpostavljanijih pitanja svakako se tiče zimskog pojačanja Igora Vujića koji prema mišljenjima mnogih nije pružio ono što se od njega očekuje.

-Igrač treba vremena za prilagodbu. Vujić je podbacio jedino u Kaštelama, u Poreču je bio među boljima, a dobro je odigrao i utakmicu protiv Siscije. S njim smo potpisali ugovor do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje ovisno o financijskim sredstvima s kojima budemo raspolagali. Voljeli bi ga zadržati jer se radi o izuzetno korektnom čovjeku i sportašu, zaključio je Aleksandar Čupić.

Iz Čupićevih riječi jasno se da zaključiti da u redovima Zameta neće biti nikakvih promjena, barem do kraja sezone kada će računi stići na naplatu. U najgoroj situaciji je svakako trener Alen Kurbanović koji trenutno ostvaruje puno gore rezultate nego njegovi prethodnici, no unatoč tome još uvijek kormilari zametskim brodom koji polako tone. Podsjetimo, Alen Kurbanović na klupi je zamijenio Damira Čavlovića koji je smijenjen u sezoni 2009/2010. nakon domaćeg poraza od Dubrave te gostujućih u Čakovcu i Splitu.