Petak, 18. kolovoza 2017.ŽDRIJEB KUPA

Rukometašice Murvica igraju protiv Lokomotive

Autor Stjepan Lončarić Nedjelja, 08 siječnja 2017 09:10

Parovi, rukometašice: Murvica - Lokomotiva, Zamet – Umag, rukometaši: Vidovec – Zamet, Mladi rudar – Kozala

ŽRK Murvica
ŽRK Murvica


U prostorijama RSH izvučeni su parovi osmine finala kupa RSH za 2017. godinu u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ždrijebu su se našla i četiri kluba sa našega područja.

U muškoj konkurenciji Zamet će gostovati kod Vidovca, dok Kozala igra u Labinu sa Mladim Rudarom. Igra se jedna utakmica i to 8. veljače.

U ženskoj konkurenciji Zamećanke će ugostiti Umag, dok je Murvica dobila najatraktnijeg gosta – Lokomotivu.

Utakmice osmine finala ženskog kupa igraju se već 21/22 siječnja.

U sva četiri kluba ždrijeb je dočekan uglavnom sa zadovoljstovom.

Prva reakcija trenerice Zameta Adrijane Prosenjak izražava zadovoljstvo sa prvim protivnicama.

- Iskreno, nadala sam se Murvici. To su nam susjede sa kojima dobro surađujemo a i troškovi bi bili manji. Ipak, dobro je u svemu da igramo na Zametu sa izgledima da prođemo osminu finala. U odnosu na posljednje tri godine, riječ je ipak o protivnicama sa kojima ćemo u ranoj fazi priprema moći koristiti i mlađe igračice, jer nas je posljednjih dana prorijedila i viroza, kaže Prosenjak.

Za Murvicu je dolazak Lokomotive u Crikvenicu praznik rukometa. Najjača službena utakmica u povijesti ženskog rukometa pod Kotorom. Trener Mladen Prskalo priželjkivao je ipak nešto lakši ždrijeb.

- U konkurenciji je bilo i nekoliko ekipa iz drugih liga kao i onih iz doljnjeg dijela Prve lige sa kojima bismo se mogli uhvatiti u ravnopravno nadigravanje. U svakom slučaju veliki dan za naš klub i Crikvenicu, te odličan uvod u sezonu u kojoj imamo velike planove, smatra Prskalo.

Kozala je zahvaljujući činjenici da je Zamet prošle godine igrao Ligu za prvaka ušla u osminu finala. Gostovanje u Labinu bit će vrlo zahtjevno.

- Sa Mladim Rudarom smo na Kozali odigrali odličnu i nadahnutu utakmicu i ostvarili pobjedu (+7). U Labinu je težak teren i pitanje pobjednika biti će otvoreno. Iskreno smo se nadali domaćinstvu na Kozali sa nekom od premierligaških utakmica. No nije kasno ni ako prođemo u Labinu da nam se želja ostvari u četvrtfinalu, znakovito je najavio utakmicu Kristijan Brozovich, pomoćni trener Kozale.

Zamećane je vijest o slijedećem protivniku zatekla pri kraju zimske stanke. Slaže se momčad, koja će na proljeće startati bez Viktora Stipčića (Pećine) i Davida Miličevića (?). Novi igrači su vratar Marino Sorić (povratnik iz Poreča i Umaga), te Dario Jeličić (Kozala).

Sportski direktor Zameta Vedran Babić umjereni je optimist.

- Riječ je o klubu iz Prve lige, koji u Vidovcu na svojem terenu ima vrlo bučne gledatelje. Utakmicu moramo shvatiti vrlo ozbiljno na putu koji smo zacrtali ovog proljeća, a to je borba za ulazak u Ligu za prvaka, naglašava Babić.

Osmina finala kupa:
rukometaši, 8. veljače: Solin – Dubrava, Vidovec – Zamet, Nexe – Spačva, Varaždin – Gorica, Sesvete PPD Zagreb, Brod – Umag, KTC - Split, Mladi rudar – Kozala.
rukometašice, 21/22. veljače: Zrinski – Split 2010, Osijek – Sesvete-Agroproteinka, Murvica - Lokomotiva, Zamet – Umag, Pitomača – Koka, Dalmatinka – Podravka Vegeta, Multinorm Cerna – Dugo Selo 55, Marina Kaštela – Trešnjevka.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr