DARKO DUNATO Nekoliko je manjih hrvatskih klubova poput Kozale pokazalo da mogu igrati Premijer ligu

Ponedjeljak, 10. lipnja 2019. 10:27 Napisao/la  Igor Vranić

S obzirom na produkciju vlastitih igrača, red je da pokušamo nešto napraviti za sebe, da ne radimo stalno za druge klubove, kaže trener rukometaša Kozale

Darko Dunato
Darko Dunato

 

Predsjednik Alen Tomaš najavio je iduće sezone borbu Kozale za vrh prve lige što se može protumačiti tezom da bi Grad Rijeka mogao dobiti dva premijerligaša:

Evo stava trenera Kozale Darka Dunata:

- Moj stav je da ostajem trener još godinu dana ako svi igrači ostanu na okupu i da u tom slučaju iduće sezone pružimo maksimum, kaže Dunato.

Koliko je realna mogućnost da Kozala postane premijerligaš?

- U sportu se uvijek za nešto boriš, već nam je dosadila sadašnja pozicija. Kozala je niz godina stabilni prvoligaš, nikada nismo ozbiljno bili u situaciji da se moramo boriti za ostanak. S obzirom na produkciju vlastitih igrača, red je da pokušamo nešto napraviti za sebe, da ne radimo stalno za druge klubove. Nekoliko je manjih hrvatskih klubova poput Kozale pokazalo da mogu igrati Premijer ligu. Što se tiče financija, mi ćemo uvijek biti drugi klub u Gradu Rijeci. Što se tiče kvalitete, naš grad stalno dokazuje da može iznjedriti dovoljno igrača koji mogu zadovoljiti potrebe Zameta i Kozale. Imamo jeftine i kvalitetne igrače koji neće odlaziti u druge gradove zbog nekoliko tisuća kuna mjesečno, većina igrača studira što znači da imamo relativno komotnu situaciju. Dosta mladih ljudi dolazi studirati u Rijeku, s te strane mislim da možemo dobiti jeftine i kvalitetne igrače koji se žele dokazati. Kozala se isprofilirala kao klub u kojemu igrači brzo napreduju i odlaze u bolje klubove.

Valter Matošević spominje se kao kandidat za trenera Zameta?

- To bi bilo super! U svakom slučaju podržavam domaće kadrove, ne vidim što bolje možemo dobiti dovođenjem trenera izvana.