NEOČEKIVANA PROMJENA

Rustem Gashi smijenjen nakon dvadeset godina

Srijeda, 10. listopada 2018. 10:13 Napisao/la  Igor Vranić

Isto kao svi njegovi prethodnici u proteklih dvadesetak godina, Matjaž Kek nije birao nego prihvatio Gashija zbog poštovanja prema klupskoj baštini

Rustem Gashi i Matjaž Kek postali bivši
Rustem Gashi i Matjaž Kek postali bivši

 

Rustem Gashi više nije član stručnog stožera Rijeke, što je najveće kadrovsko iznenađenje u sazivu najbližih suradnika novog trenera Igora Bišćana.

Gashi je dvadesetak godina kontinuirano bio ekonom prve momčadi, ni sam ne zna nabrojati sve trenere s kojima je surađivao. O igračima da ne govorimo.

Na Kantridi je počeo raditi davne 1981. godine kao radnik na igralištu, posao ekonoma počeo je učiti od Mladena Pilčića.

Gotovo svaki dan njihove suradnje bio je anegdota, koja se prepričavala po Kantridi.

Pilčić je od 1997. godine počeo raditi u HNS-u kao ekonom A-reprezentacije, naslijedio ga je Gashi.

Ostalo je legenda!

Budući da Bišćan nije stigao upoznati Gashija, jasno je da poznatog ekonoma nakon dvadesetak godina nije smijenio novi trener.

Ne treba biti previše vispren da bi se zaključilo prema kojem kriteriju se Gashi našao u skupini (pre)bliskih suradnika bivšeg trenera.

Isto kao svi njegovi prethodnici u proteklih dvadesetak godina, Matjaž Kek nije birao nego prihvatio Gashija zbog poštovanja prema klupskoj baštini.

Bišćanovim dolaskom ništa više u krugu prve momčadi neće podsjećati na dane kada je pod stijenama Kantride svakog dana odjekivao smijeh.

Usput, prvi pomoćnici novog trenera su Ante Tomić i Renato Pilipović.

Tomić je novo ime na platnom popisu, stalni je Bišćanov suradnik.

Pilipović je do sada radio u školi nogometa, sva trojica zajedno su svojedobno igrali u Dinamu.

Bliski suradnici Matjaža Keka ubuduće će raditi u školi nogometa, nije još poznato što će konkretno raditi Vjeko Miletić, Danko Matrljan i Luka Brkljača.