Dario Župarić: Sve tri utakmice bit će dobra prilika za provjeru naših mogućnosti

Petak, 11. siječnja 2019. 19:46 Napisao/la  SC

Nogometaši Rijeke doputovali u Albufieru, gdje u subotu od 14 sati igraju protiv Wolfsburga

Dario Župarić
Dario Župarić Foto: www.hnkrijeka

 

Nogometaši Rijeke u petak u popodnevnim satima doputovali su u Albufeiru, gradić na jugu Portugala koji je već protekle tri godine domaćin bijelima za vrijeme zimskih priprema.

Rano ustajanje u Zagrebu, let za Lisabon i zatim još nešto više od dvjestotinjak kilometara prema jugu, točnije Albufieri, prošli su bez prevelikih problema. Riječka ekspedicija na jugu Portugala se već osjeća kao kod kuće.

- Ove godine očekuju nas nešto kraće pripreme, ali moramo maksimalno iskoristiti vrijeme i uvjete koje imamo na raspolaganju. Jako brzo će doći utakmica protiv Slaven Belupa i moramo biti maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva. Naravno, idemo utakmicu po utakmicu, to je bila formula koja nas je dovela u situaciju da imamo niz od sedam pobjeda na kraju prvog dijela sezone. Takav pristup donio je rezultata, pobijedili smo i neke utakmice u kojima možda nismo bili na željenoj razini, ali i to je odlika dobrih momčadi, rekao je Darijo Župarić.

Već u subotu od 14 sati po srednjoeuropskom vremenu Rijeku očekuje prvi ispit protiv Wolfsburga.

- Sve tri utakmice bit će dobra prilika za provjeru naših mogućnosti, da provedemo na travnjaku ono što trener traži od nas, isprobamo različite opcije i pripremimo za sve eventualne scenarije koji nas očekuju, rekao je branič Rijeke.

Ugodnih 16 stupnjeva i lijepo vrijeme razlog su za još bolju atmosferu.

- U Portugalu imamo sve potrebne uvjete, nadam se da će nas vrijeme poslužiti, proteklih godina bilo je sunčano i ugodno za trenirati, na nama je da sve to iskoristimo i nastavimo gdje smo stali lani, zaključio je Župarić.

U Portugalu borave: Simon Sluga, Stjepan Lončar, Zoran Kvržić, Jakov Puljić, Roberto Punčec, Heber, Petar Mamić, Maxwell Acosty, Antonio Čolak, Andrej Prskalo, Josip Mitrović, Denis Bušnja, Ivor Pandur, Dario Čanađija, Darko Velkovski, Dario Župarić, Domagoj Pavičić, Mario Pavelić, Joao Escoval, Luka Capan, Momčilo Raspopović, Adrian Liber, Hrvoje Smolčić, Matej Vuk, Alexander Gorgon i Filip Braut.