RIJEKA - HAJDUK 1:2

Kek: Dođe u nogometu takvo vrijeme

Subota, 02. prosinca 2017. 21:04 Napisao  I. V.

Moramo izdržati svi zajedno u klubu, smatra trener bijelih

Matjaž Kek i Željko Kopić
Matjaž Kek i Željko Kopić Foto: Lario Tus


Matjaž Kek održao je nakon poraza (1:2) od Hajduka jednu od najkraćih presica otkada je trener Rijeke, vidno razočaran rezultatom kratko je čestitao Hajduku na pobjedi i rekao:

- Dođe u nogometu takvo vrijeme kada ti svaka lopta ulazi, a ti stvaraš šanse i ne može zabiti. Ništa, moramo izdržati!¨Kako? Moramo izdržati svi zajedno u klubu, rekao je Kek i otišao budući da nitko od novinara nije postavio pitanje.

Valjda je svima sve jasno.

- Dobro smo se rekuperirali nakon utakmice u Osijeku da budemo mentalno jaki, ovom smo utakmicom zaokružili fantastičan posao u posljednjim utakmicama. Znali smo kako Rijeka igra, u prvom smo dijelu pokušali parirati kroz posjed lopte, a u drugom dijelu Rijeka nas je pritisnula što je bilo očekivano. Moraš se s time znati nositi, obranjeni penal i igra pokazala je da smo psihološki bili pravi. Tehničke pogreške posljedica su prevelike želje. Idealno ja kada imaš balans između mogućnosti i želja, kod nas je povremeno želja iznad kvalitete, rekao je zadovoljni trener Željko Kopić.

Trener Hajduka stalno je nezadovoljno gestikulirao u svom prostoru tijekom utakmice, na kraju je isključen:

- Ja sam krivac, četvrti sudac nekoliko me je puta opomenuo prije toga. Ispričavam se iako mislim da nisam izašao iz okvira korektnosti, rekao je Kopić. 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 12 24
2 NK Osijek 14 23
3 NK Lokomotiva 11 19
4 HNK Rijeka 5 17
5 HNK Gorica 1 16
6 NK Slaven Belupo -1 12
7 HNK Hajduk Split -3 11
8 Inter Zaprešić -11 10
9 NK Istra 1961 -9 8
10 NK Rudeš -19 2