OSIJEK I LOKOMOTIVA Rijeka iduća dva kola izvjesno igra dvije najvažnije utakmice do kraja sezone

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 20:03 Napisao  I. V.

Osijek i Lokomotiva nemaju igrački potencijal kao Rijeka, koja bi mogla dosegnuti razinu igara iz prošle godine tek kada se u nastavku sezone kompletira roster

Rijeka u nedjelju igra protiv Osijeka
Rijeka u nedjelju igra protiv Osijeka

 

Rijeka iduća dva kola igra protiv izravnih konkurenata za drugo mjesto: u 25. kolu Rijeka igra protiv Osijeka na Rujevici, nakon stanke zbog nastupa reprezentacije Rijeka u Kranjčevićevoj u 26. kolu igra protiv Lokomotive.

Do kraja prvenstva treba se odigrati 12 kola, u igri je 36 bodova, ali dvjema pobjedama u idućim kolima Rijeka bi stekla prednost koju Osijek i Lokomotiva teško mogu stići.

Trima klubovima zajedničko je da ove godine na terenima izgledaju slabije nego u prvom dijelu sezone.

Lokomotiva je počela padati već u prosincu prošle godine, kada su se počeli nazirati limiti momčadi trenera Gorana Tomića.

U ovom razdoblju sezone Lokomotiva ostavlja dojam stabilne momčadi koja je svjesna da više neće dosegnuti euforičnu razinu igara s početka sezone.

Osijek početkom ove godine igra ispod realnih mogućnosti, momčad osjeća sve veći pritisak, prvi put otkada je postao predsjednik Ivan Meštrović javno je počeo prozivati igrače, afera s Petrom Bočkajom uzdrmala je svlačionicu, navijači s tribina zazivaju smjenu trenera Zorana Zekića...

U takvoj atmosferi teško je očekivati napredak iako Osijek ima kvalitetu zbog koje Rijeka u nedjelju mora igrati na najvišoj razini da bi osvojila bodove.

Rijeka je u perspektivi u najboljoj poziciji budući da su slabije igre i rezultati izravna posljedica nevjerojatnog niza ozljeda, trener Igor Bišćan svaku utakmicu u nastavku sezone igrao je bez pet, šest bitnih igrača.

Ni najveće momčadi na svijetu s rosterima od 30 do 35 igrača, ne bi bez posljedica mogle podnijeti izostanak čak tri desna braniča (Raspopović, Tomečak, Pavelić) kao Rijeka.

Svega tu ima, od puke nesreće do misterioznih ozljeda (Heber) mišića, teško se prisjetiti slične situacije u klupskoj ambulanti.

Zbog svega toga Rijeka iduća dva kola igra vjerojatno dvije najvažnije utakmice do kraja sezone.

Ako Rijeka u ovakvom stanju ostvari pozitivne rezultate u utakmicama protiv izravnih konkurenata, Osijek i Lokomotiva teško mogu postati doprvacima.

Osijek i Lokomotiva nemaju igrački potencijal kao Rijeka, koja bi mogla dosegnuti razinu igara iz prošle godine tek kada se u nastavku sezone kompletira roster koji je dolaskom Igora Bišćana zaredao pobjedama.

U najboljem sastavu Rijeka je krajem prošle godine obrnutim redoslijedom zaredom pobijedila Lokomotivu, Osijek i Dinamo, koji je u studenom na Rujevici igrao u jačem sastavu nego što je igrao u utakmici protiv Benfice (nedostajali Ademi, Hajrović, Leovac) u Lisabonu.

Protiv onakve Rijeke ovakvi Osijek i Lokomotiva ni zajedno ne bi imali šanse.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 52 89
2 HNK Rijeka 34 66
3 HNK Hajduk Split 22 62
4 NK Osijek 23 59
5 HNK Gorica 10 56
6 NK Lokomotiva 9 49
7 NK Slaven Belupo -12 36
8 Inter Zaprešić -42 31
9 NK Istra 1961 -44 22
10 NK Rudeš -52 14