Nogometaši Rijeke u petak putuju u Portugal, Igor Bišćan do tada bi trebao znati hoće li Heber otići u Kinu

Srijeda, 09. siječnja 2019. 17:55 Napisao  I. V.

Igor Bišćan počeo je polako shvaćati kako se osjećao Matjaž Kek dok je tijekom prijelaznih rokova najbolje igrače pripremao za druge klubove

Heber
Heber Foto: Lario Tus

 

Nogometaši Rijeke u petak, 11. siječnja, putuju u Portugal gdje će odraditi glavninu priprema za nastavak sezone, koja počinje 31. siječnja zaostalom utakmicom protiv Slavena Belupa u Koprivnici.

Do tada bi trener Igor Bišćan treba znati odlazi li Heber u Shenzhen, privode se kraju pregovori između Rijeke i novog kineskog prvoligaša.

Sezona u Kini počinje 23. veljače utakmicom Supercupa između Shanghaija i Beijing Guoana.

Čelnicima Shenzhena žuri se što prije zatvoriti roster nakon što su više od mjeseca dana izgubili na dogovorima oko transfera Fabija Borinija od kojega vjerojatno neće biti ništa.

Borini se brzo dogovorio s Kinezima, ali je Milan prema zadnjim informacijama tražio 9 mil. eura odštete.

Kineski klubovi moraju platiti 100 posto poreza na transfere veće od 5,8 mil. eura, Shenzhen bi Borinija bruto morao platiti 18 mil. eura.

Pola Milanu, pola kineskom savezu!

Budući da Milan vjerojatno neće pristati prodati Borinija za iznos manji od 7 mil. eura, koliko je 2017. godine ukupno (posudba s pravom otkupa) platio Sunderlandu, Damir Mišković ima priliku ostvariti najveći transfer otkada je postao vlasnik kluba.

Izvjesno je da Leonard Zuta neće jedini otići ove zime, prijelazni rok počinje tek 18. siječnja.

Igor Bišćan počeo je polako shvaćati kako se osjećao Matjaž Kek dok je tijekom prijelaznih rokova najbolje igrače pripremao za druge klubove.