Subota, 22. srpnja 2017.MATJAŽ KEK SPUŠTA TENZIJE

Nikoga ne prozivam u klubu, niti postavljam uvjete!

Autor SC Nedjelja, 16 srpnja 2017 18:01

Vrijeme prolazi brzo, uskoro igramo utakmice koje će puno toga odrediti u jesenskom dijelu sezone, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Matjaž Kek najavu utakmice protiv Slavena Belupa na konferenciji za novinare proširio je temom koja najviše zaokuplja pažnju navijača Rijeke na početku sezone.

Rijeka je uoči utakmice 1. kola HNL-a odigrala prvu utakmicu 2. pretkola (2:0) protiv The New Saintsa, najmanje mjesec momčad će igrati u ritmu koji iziskuje dodatne napore. Neophodnim se doima pojačati igrački kadar, prije svega kvalitativno, a onda i brojčano:

- Čekam! Vrijeme prolazi brzo, uskoro igramo utakmice koje će puno toga odrediti u jesenskom dijelu sezone. Tko god da dođe, teško će moći preko noći zaigrati. Prošle godine Franko je došao iz sistema koji mu je omogućio da se brzo prilagodi. Ako postoje problemi poput nespremnosti ili stranog jezika, onda ima puno problema u prilagodbi. Ne razmišljam puno o tome hoću li dočekati nekog novog igrača ili neću, niti postavljam uvjete. Nikoga ne prozivam u klubu kao što neki govore! Želim se koncentrirati na igrače koje imam. Oni koji neće zadovoljiti kriterije, morat će otići iz Rijeke. Imali su dovoljno vremena, do kada ih čekati!? Govorim o igračima koji dobivaju prilike, već su duže vrijeme u Rijeci, kaže Kek.

Iako je momčad prvaka ostala na okupu, jer je otišao samo jedan igrač (Andrijašević), očigledno je da Kek ima iste probleme kao prošle sezone koju je iznijela skupina od 13, 14 igrača.

- Imamo 23 igrača u kadru, nešto ćemo iskombinirati u sljedećim utakmicama. Znate da uvijek nešto volim dodati da bude interesantnije. Sigurno da će nam u ovako zgusnutom programu trebati još svježih igrača, vrijeme ide brzo, nemamo puno vremena. Probali smo aktivirati unutrašnje snage o kojima govorim već par tjedana, a ništa se ne vidi na igralištu. Govorim samo o onome što vidim na treninzima i na igralištu, svi su igrači dobili dovoljnu i podjednaku minutažu. Još uvijek želim isprovocirati reakcije koje će biti dobre za igrače i momčad, jasno je da s 12, 13 igrača ne možeš igrati u ovako zahtjevnom programu. Posebice ako se prođe u skupinu. Izuzetno je važno da uhvatimo ritam, da ostanemo kvalitetni i koncentrirani tijekom stalnih putovanja koje nas čekaju po Europi. Da budemo puno agresivniji, direktniji i okomotiji nego što smo bili u utakmici protiv Velšana, naglašava Kek.

Hrvatski klubovi ostvarili su pozitivne rezultate u prvim europskim utakmicama:

- Nisam gledao utakmice, vidio sam samo neke dijelove utakmica. Rezutati u prvim utakmicama izuzetno su dobri za hrvatski nogomet, sve su momčadi blizu prolaska u 3. pretkolo, što donosi veće kofeicijente. Što se tiče europskog nogometa, svaka je pobjeda važna.

U Dinamu su smijenili ternera Ivajla Peteva nekoliko dana pred početak prvenstva:

- Nisam komentirao ni kada su ga postavili za trenera, pa neću ni sada. Njihovi me problemi ne zanimaju, ja ih imam toliko da bismo mogli dugo ostali ovdje kada bih ih počeo nabrajati. Moramo riješavati probleme u svojoj kući, a ne bi bilo ni korektno govoriti o tuđim problemima. Nisam tip trenera koji skuplja bodove analizirajući stanje u drugim klubovima. To su stvari koje se svima nama jednom dogode, zaključuje Kek.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

MaxTV Prva liga

1. Dinamo 2 6 6
2. Hajduk 1 2 3
3. Inter 1 2 3
4. Rijeka 1 2 3
5. Osijek 1 0 1
6. Rudeš 1 0 1
7. Lokomotiva 1 -2 0
8. Istra 1961 1 -2 0
9. Slaven Belupo 1 -2 0
10. Cibalia 2 -6 0
Detaljna tablica

SportCom.hr