MATJAŽ KEK

Nadam se da će duh Kantride opstati

Nedjelja, 09. rujna 2018. 12:02 Napisao/la  SC

Nadam se da ovo najavljuje još bolju suradnju između Maribora i Rijeke, ja ću tada biti najsretniji čovjek na svijetu, naglasio je Kek

Nadam se da će duh Kantride opstati
Foto: Andrej Turina

 

Matjaž Kek poveznica je između Rijeke i Maribora.

Nakon revijalne utakmice na Kantridi između Rijeke i Maribora (4:0), Mariborčanin na klupi Rijeke bio je posebno zanimljiv sugovornik mariborskim novinarima.

- Svi koji su bili na Kantridi vidjeli su odličnu atmosferu. Takva atmosfera je dobra za nogomet. Kantrida je stadion koji je urezan duboko u srcima svih navijača Rijeke. Hvala Mariboru koji je stigao na ovu utakmicu, hvala navijačima Maribora za poticaj i sjećanje na sve što je lijepo u klubu. Kao trener ja sam bio posebno fokusiran na igru. Igrali smo solidnu utakmicu. U takvoj atmosferi mnogo je lakše igrati, nadam se da će tako biti i u nedjelju na prvenstvenoj utakmici protiv Osijeka. Pripremna utakmica ne bi nas trebala zavarati. Nadam se da neće dovesti u zabludu naše igrače. Utakmica je ispunila svoju svrhu, veću minutažu dao sam igračima koji su inače igrali malo manje, isto kao i trener Maribora. Ako se počneš zavaravati, ovakva pobjeda može donijeti probleme, kazao je Kek za mariborsku Večer.

Mogućnost da Rijeka češće igra na Kantridi trener Rijeke ovako je prokomentirao:

- To nije pitanje za trenera. Počeo sam na Kantridi, doživio sam ovdje lijepe trenutke i neke teške poraze. Vidjeli ste, ovakvu atmosferu u prijateljskim utakmicama teško negdje drugdje možeš doživjeti. Nadam se da će duh Kantride opstati u razdoblju dok je Rijeka na Rujevici, kaže Kek.

Utakmica je poslužila svrsi trenerima, organizatorima spektakla, ali i klubovima:

- Svaki trener ima svoj način rada. Ponekad ti odgovara igrati s niželigašem, ponekad ti ne odgovara ni igrati. Bio sam vrlo sretan s ovom idejom zato što je Maribor prihvatio poziv naših navijača. Treba pohvaliti svih koji su sudjelovali u ovom projektu, drago mi je da je sve proteklo u nogometnoj atmosferi. Nadam se da ovo najavljuje još bolju suradnju između Maribora i Rijeke, ja ću tada biti najsretniji čovjek na svijetu, naglasio je Kek.

Keka su pozdravili pripadnici Viola s kojima se 2004. godine kao trener Maribora toliko sukobio da su ga ultrasi zatvorili u uredu i prisilili da podnese ostavku:

- Kao Mariborčanu ta gesta pričinjava mi zadovoljstvo. Svi znaju da sam imao problema s Violama, jer sam bio previše pametan. Sve to je nogomet. To je nešto što se uči, kazao je Kek.

U nedjelju je Kek radno slavio 57. rođendan:

- Imam regenerativni trening, vjerojatno ću u popodnevnim satima otići u Maribor. Ušao sam u godine kada ne forsiram proslave. Kada pogledaš osobnu iskaznicu i pogledaš što tamo piše..., rekao je Kek.

Maribor je prošle sezone ostao bez titule prvaka iako je igrao Ligu prvaka:

- Uvjeren sam da će Maribor ponovno vladati u Sloveniji. Meni nije bilo lako kada je Olimpija osvojila titulu prvaka. Nisam ljubomoran, čestitke Ljubljani, ali sam rođen u Mariboru. Zna se tko sam, ne mogu lagati. Ja sam iz Maribora, želim klubu svijetle trenutke, kazao je Kek.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 46 76
2 HNK Rijeka 29 56
3 NK Osijek 20 50
4 HNK Hajduk Split 12 47
5 HNK Gorica 5 45
6 NK Lokomotiva 16 44
7 Inter Zaprešić -36 27
8 NK Slaven Belupo -13 26
9 NK Istra 1961 -31 18
10 NK Rudeš -48 10