MATJAŽ KEK

Mišković nikada nije nametao svoje mišljenje

Petak, 09. ožujka 2018. 09:29 Napisao/la  SC

Neka i razlaz bude normalan ako do njega dođe, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek Foto: Lario Tus

 

Matjaž Kek obilježava petogodišnjicu na klupi Rijeke. Iako od godine pretežito izbjegava novinare, povodom jedinstvenog jubileja oglasio se u brojnim medijima.

Namon pet godina Kek je na svojedobnom početku budući da prvi put temeljito slaže novu momčad:

- Svatko bi volio da može nešto graditi kontinuiranim radom i selekcijom te stvoriti momčad. No put Rijeke je drukčiji. Prihvatiš ga ili ne. Teško je svake sezone stvarati i uigravati novu momčad, ali politiku kluba moram prihvatiti jer, na kraju priče, o njoj ovisi i moja plaća. Prošlogodišnja, šampionska Rijeka je primjer nekog idealnog puta. Od selekcije igrača do kemije u momčadi, ali svjestan sam da se ta ekipa nije mogla održati. Ja sam te stalne promjene doživio jednostavno kao novi izazov. Spajanjem tih novih igrača u novu cjelinu potvrđuješ i svoju kvalitetu, veliki je to izazov, kazao je Kek za Index.

Odnos Matjaža Keka i Damira Miškovića očigledno nadizali klasične poslovne odnose:

- Naš odnos održava golemo poštovanje. Ono je polako preraslo u prijateljski odnos koji nikada neću napustiti. Zbog poštovanja koje ima prema meni, zbog načina na koji i koliko radi i energije koju ulaže u Rijeku. Kad bi vi novinari i navijači Rijeke znali koliko puta je on meni pomogao s tom energijom... Kad sam bio u dilemi, kad sam bio umoran, depresivan i kad sam se osjećao da nemam kuda. Naravno da ne mislimo uvijek isto i da se ne slažemo oko svega. Ima stvari koje bih ja na njegovom mjestu drukčije napravio i obrnuto. No, uvijek je bio partner u razgovoru i nikada nije nametao svoje mišljenje. Nije mi se miješao u posao, ništa mi nije naređivao i to su jedini uvjeti u kojima možeš napraviti dobar rezultat, govori Kek.

Kek se nedavno preselio u Opatiju, ostavlja dojam trenera koji nema skoru namjeru otići iz Rijeke:

- Na meni je da iz dana u dan radim što bolje, a ako netko to prepozna, tada ćemo vidjeti i dogovoriti se. Bit ću trener dok budem uživao u svakom treningu. Treninzi su za mene najljepši dio ovog posla i uživam na plus 30, minus 15, po buri ili na kiši. Kad osjetim da to odrađujem i ulazim bez emocija, to će biti kraj. Ne želim biti rob poslu. Ne znam koliko ću još trajati u Rijeci i općenito, ali samo neka bude pošteno kao do sad. Neka komunikacija bude zdrava, neka odnosi budu normalni pa neka i razlaz bude normalan ako do njega dođe. To su jedini uvjeti u kojima možeš raditi, zaključuje Kek.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 23 45
2 NK Osijek 20 34
3 HNK Rijeka 15 33
4 NK Lokomotiva 14 31
5 HNK Gorica 1 27
6 HNK Hajduk Split 2 23
7 Inter Zaprešić -21 17
8 NK Slaven Belupo -6 16
9 NK Istra 1961 -15 15
10 NK Rudeš -33 3