Petak, 18. kolovoza 2017.Kek o Mitroviću: Ako već moraš nekoga izgubiti, onda bih volio da uvijek izgubimo na ovakav način

Autor SC Utorak, 10 siječnja 2017 14:24

Sada svi igrači znaju da im pravi transfer ne može uteći ako nastave raditi kao do sada, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek


Matjaž Kek odadio je prvi trening ove kalendarske godine od koje se u Rijeci očekuje jako puno:

- Svjesni smo odgovornosti prema sebi, navijačima, prema cijeloj regiji... Imamo podršku, znamo raditi, pokazali smo da znamo igrati... Ne trebamo razmišljati kako obraniti šest bodova, nego kako napasti sedmi, osmi bod razlike iako znamo da će biti teško. Vesele me osmjesi na licima igrača, igrači su dobro, odmorni su. Važno je da su uvjeti dobri. Kada sm došao i vidio sunce već sam se razveselio, u Mariboru je bilo minus 15. Probat ćemo još više raditi na igri, da ubrzamo igru, da nađemo mješavinu različitih modela kao bismo bili raznovrsniji. Moramo što prije uhvatiti formu, od Portugala na dalje čekaju nas jake momčadi. Svjesni smo da je Rijeka svima izazov, da će ići sto na sat protiv nas. Nešto ćemo izmisliti, ima puno mogućnosti u tehničkom i taktičkom smislu. Ljudi oko mene u stožeru dokazali su se kao partneri na koje se mogu osloniti. A uvijek možeš sve detaljno isplanirati, pa na kraju ispadne drugačije, takav je nogomet, smatra Kek.

Trener Rijeke osvrnuo se na Mitrovićev transfer:

- Ako već moraš nekoga izgubiti, onda bih volio da uvijek izgubimo na ovakav način. To je jedini ispravni put afirmacije igrača i kluba, Rijeka se pokazala u svijetlu koje sve bolje vide u Europi. Mateju želim sve najbolje, otišao je dosta nemiran u Istanbul. Zaslužio je ovakav transfer. Bio je jedan od najbitnijih igrača u momčadi, morat ćemo još više raditi da ga nadomjestimo i potražiti neko novo ime da bismo upotpunili prazninu. Bio je dobar duh svlačionice, kao treneru mi je žao isto kao što mi je drago da je otišao na takav način. Sada svi igrači znaju da im pravi transfer ne može uteći ako nastave raditi kao do sada. Normalno da je naša želja što prije se kompletirati, stvarno mora doći jako kvalitetan igrač da postane konkurencija kvaliteti koju imamo u svlačionici. Neće biti dovoljno samo doći u Rijeku, trebaju karakter i kvaliteta da bi se igrač izborio za mjesto u Rijeci. Poštujem igrače koje imam u svlačionici, zadnja dva prijelazna roka pokazali su da znamo procijeniti. Jedan bi poznati trener ovdje rekao da mu nedostaju dvojica, trojica igrača. Meni za sada ne nedostaje nitko, samo malo jača konkurencija u momčadi. Stalno govorim da imamo još unutrašnjih rezervi, možemo biti još 20 posto bolji, tvrdi Kek.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

MaxTV Prva liga

1. Dinamo 5 10 13
2. Hajduk 5 2 10
3. Rijeka 5 4 9
4. Osijek 5 2 9
5. Slaven Belupo 5 0 9
6. Inter 5 3 8
7. Lokomotiva 5 -3 4
8. Cibalia 5 -5 3
9. Istra 1961 5 -5 2
10. Rudeš 5 -8 2
Detaljna tablica

SportCom.hr