Srijeda, 28. lipnja 2017.Ivan Mance: Cilj je da Mitrovićev transfer bude zadnji izlazni, dovodimo braniča i napadača

Autor SC Utorak, 10 siječnja 2017 11:37

Morala bi se dogoditi neka stvarno neracionalna ponuda da nam još netko ode, govori pomoćnik sportskog direktora

Ivan Mance
Ivan Mance

Ivan Mance obratio se novinarima na početku priprema koje su počele u ozračju transfera Mateja Mitrovića u Bešiktaš:

- Što se tiče dovođenja igrača, prioriteti su nam jedan obrambeni igrač i jedan napadač. Nadam se da ćemo kroz sedam do deset dana to riješiti. Možda će nam trebati koji dan više, jer ne smijemo napraviti pogrešku. Imamo visoke kriterije, važno nam je da novi igrači prije svega karakterom zaslužuju nositi dres Rijeke. Što se tiče procjene kvalitete, vrijeme će pokazati jesmo li dobro procijenili. Nije isključeno da dovedemo nekoga mlađeg igrača ako nam se ukaže prilika, kaže pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance.

Što se tiče odlazaka, stanje je ovakvo:

- Puno kontaktiramo, puno razgovaramo. Naš cilj je da Mitrovićev transfer bude zadnji izlazni iz Rijeke ove zime. Morala bi se dogoditi neka stvarno neracionalna ponuda da nam još netko ode, govori Mance.

Mitrovićev transfer dignuo je letvicu visoko izvan terena:

- To je potvrda sustavnog rada na terenu i dobrog skautinga, klub uspijeva živjeti od toga. Sada svi misle da imamo puno više novaca nego što stvarno imamo. Ovaj je transfer samo pokazatelj s čime se suočavaju klubovi u HNL-u, teško možeš odbiti kada igrač dobije takvu ponudu. Transferi u nekoliko zadnjih prijelaznih rokova služe kao primjeri igračima, koji dolaze iako možda nisu u našem platežnom rangu. Dolaze jer vide da se u Rijeci napreduje i da se mogu ostvariti ovakvi izlazni transferi, ističe Mance.

Što se tiče obrambenog igrača, neslužbeno novi stoper trebao bi se pojaviiti idućih dana. A napadač:

- Tražimo pokretljivog prvog napadača, igrača sličnog Bezjaku, kaže Mance.

Tomasov nije zimska opcija:

- Njegov ugovor Saudijci mogu otkupiti do kraja ožujka, ali on svakako ostaje do ljeta u Saudijskoj Arabiji. Eventualno se može vratiti na ljeto, govori Mance i ovako najavljuje borbu za titulu prvaka.

- Na kraju će se veseliti onaj tko bude bolje odradio posao na terenu i izvan terena, gledamo sebe, racionalno radimo da nam momčad bude što jača, zaključuje Mance.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

MaxTV Prva liga

1. Rijeka 36 48 88
2. Dinamo 36 43 86
3. Hajduk 36 39 69
4. Osijek 36 15 66
5. Lokomotiva 36 3 44
6. Istra 1961 36 -16 39
7. Slaven Belupo 36 -9 38
8. Inter 36 -30 28
9. Cibalia 36 -53 21
10. Split 36 -40 18
Detaljna tablica

SportCom.hr