IGOR BIŠĆAN Na meni je da onima koji su rezervirani prema meni dokažem da sam dovoljno dobar da me podrže

Srijeda, 10. listopada 2018. 12:02 Napisao/la  SC

Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele, on je postao rekorder u HNL-u prema stažu, ostavio je duboki pozitivni trag, tko god da je došao iza njega promatrali bi ga kroz takvu prizmu, kaže novi trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan

 

Igor Bišćan službeno se na Rujevici predstavio kao trener Rijeke.

- Prvi dojmovi su odlični. Zahvaljujem čelništvu kluba koje mi je ukazalo povjerenje. Pokazatelji koje sam stekao su pozitivni, činjenica da se prethodni trener tako dugo zadržao i ostvario velike uspjehe, meni govori da klub misli ozbiljno. Volim ozbiljne i ambiciozne sredine, brzo smo našli zajednički jezik. Momčad mi je poznata, pogledao sam neke utakmice, ima kvalitetu i na meni je da izvučem najviše što mogu. Neće biti lako uskočiti u Kekove cipele, on je postao rekorder u HNL-u prema stažu, ostavio je duboki pozitivni trag, tko god da je došao iza njega promatrali bi ga kroz takvu prizmu. Vjerujem da mogu usmjeriti momčad u smjeru kojim je Rijeka išla, vjerujem da imam znanje i energiju. Ovo je veliki izazov, znam da neće biti lagano, ali nitko mi ne može zabraniti da se borim. Pritisak je u ovom poslu normalan, iako ja sam sebi stalno namećem najveći pritisak što se tiče rada. To je sasvim normalno i ako nisi spreman na to, promašio si posao, kazao je Bišćan.

O negativnoj reakciji navijača novi trener kaže:

- Već sam dao jednu izjavu o tome. Ponovit ću samo da je to bilo davno, više se ni ne sjećam što sam učinio. Ako se netko osjeća uvrijeđeno, ispričavam se. Iz sadašnje perspektive shvaćam da sam pogriješio, pripisujem to mladosti i nezrelosti. Na meni je da svojim radom i ponašanjem onima koji su rezervirani prema meni dokažem da sam kao osoba i stručnjak dovoljno dobar da me podrže. Mislim da nema potrebe dizati tenzije, koncentrirat ću se na rad pa ćemo vidjeti, rekao je Bišćan.

 Novi trener prije predstavljanja nije odradio ni jedan trening, o momčadi kaže sljedeće:

- Najvažnije je da je kvaliteta prisutna, ti su igrači prošle sezone igrali jako dobro. U ovom trenutku momčad je u krizi, nema smisla bježati od toga. Što je uzrok krize teško mogu reći, nisam vidio igrače na treningu, pretpostavljam da su se spojili loši rezutati sa zasićenjem što je logično. Treba raditi na tome da vrati energija, da se nađe novi zamah i polet, da se vrati dobra atmosfera i stabilizira momčad. Igrom slučaja u dva prethodna kluba igrao sam slično kao Rijeka, ali ne robujem sustavu, ni šabloni. Trener se mora prilagoditi kadru i situaciji, to je proces koji je živ, iz dana u dan se mijenja što ovisi o igri i formi igrača. Mislim da sam kao osoba jednostavan, kao trener vrlo sam direktan u komunikaciji. Pokušavam biti pošten, naravno da svih 25 igrača neće moći igrati, nemoguće je da svi imaju isti tretman, ali mislim da s ljudske strane moram biti iskren da svatko zna na čemu je. Volim vrijedne ljude, poštene igrače, volim borce koji iz poštovanja prema klubu igraju bez kalkulacija, volim igrače koji nisu sebiči, koji su podređeni kolektivu. Od onoga što sam čuo imam takvu momčad. U idućem periodu što prije se moramo priviknuti jedni na druge i polako izaći iz serije loših rezultata na koje ova momčad nije naviknula, naglašava Bišćan.

Bišćan je u Rijeku došao opterećen nerasčišćenim odnosom s ciparskim Anorthosisom s kojim je potpisao predugovor:

- To je istina, potpisao sam ugovor s ciparskim klubom. Neke su se stvari dogodile nepredviđeno što mi ne ostavlja drugog prostora nego da se ispričam. Neko vrijeme bio sam bez posla, odlučio sam početi raditi, pojavila se ponuda ciparskog kluba. U nogometu se stvari mijenjaju nepredviđeno, kontaktirali su me iz Rijeke. Predugovor nema istu snagu kao ugovor, nisam imao problema raskinuti ga. Procijenio sam da je Rijeka veći izazov, prihvatio sam ponudu zbog obiteljskih razloga i zbog toga što se moja vizija razvoja karijere poklopila s ponudom Rijeke. Ne vjerujem da će biti tužbi, razgovorao sam vrlo korektno s predsjednikom Anorthosisa, zaključuje Bišćan.