IGOR BIŠĆAN Bilo bi opasno kada bismo prije kupa pomislili da je ovo realno stanje stvari

Nedjelja, 14. travnja 2019. 10:56 Napisao/la  SC

Znamo da je ta utakmica navijačima jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija. Neće biti jednostavno, teško gostovanje, kaže Bišćan uoči utakmice protiv Hajduka

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: screenshot

 

Rijeka je protiv Intera ostvarila rekordnu pobjedu (7:0) ove sezone, odavno jedna protivnička momčad nije izgledala tako nemoćno:

- Nisam mogao tražiti više od igrača od ovoga što su pokazali, od prve sekunde bili su odlučni da popravimo loš dojam iz Gorice i da osvojimo tri važna boda. Na kraju smo svi uživali. Puno je bilo golova, Puljić je uspio stići vodeće na ljestvici strijelaca, opet su mladi dobro igrali. Dečki u ovoj situaciji guraju dobro, mislim da smo energijom i voljom usmjerili utakmicu. Krenul smo jako agresivno, isforsirali smo njihove pogreške, crveni karton, nakon 3:0 bilo je lakše, rekao je Igor Bišćan za klupsku televiziju.

Rijeka je ostvarila 500 pobjeda u HNL-u:

- Nismo znali te podatke prije utakmice. Evo, poklopilo se. Još jedna pozitivna stvar.

Čolak i Punčec se vraćaju:

- Svaki igrač koji se vrati jako nam puno znači. Punčec nije ni igrao na svojoj poziciji, dali smo mu mogućnost da što prije skupi minutažu. Čolak je igrao više nego u Gorici. Prema planu trebali bi biti spremni pri kraju prvenstva, kada bude važno, negdje kroz dva, tri tjedna. Krpamo se, nadamo se da ćemo uspjeti.

Rijeka 24. travnja igra polufinale kupa protiv Intera:

- Ovu utakmicu moramo izbaciti iz glava, imamo desetak dana vremena. Neke pouke iz ove utakmice ćemo izvući, ali moramo izbaciti iz glava da smo pobijedili s ovakvom razlikom. Nije to tolika razlika u kvaliteti! Bilo bi opasno kada bismo pomislili da je ovo realno stanje stvari. Rijetko kada bilo koga pobijediš dvaput zaredom u kratkom periodu, a kup je potpuno drugačije natjecanje koje samo po sebi nosi neizvjesnost.

Rijeka u idućem kolu igra protiv Hajduka u Splitu:

- Znamo da je ta utakmica navijačima jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija. Neće biti jednostavno, teško gostovanje. Hajduk je ostvario napredak u nastavku sezone, ali moram biti optimističan. Nakon ovakvog rezultata imamo sve pretpostavke da se dobro spremimo.